+ Életmód

Jön a szegény ember bitcoinja

A 2020-tól elérhető Libra nyomokban emlékeztet a kriptovalutákra. A blockchain technológiára épül, de egy globális pénzügyi infrastruktúra lesz, amely egy gombnyomásra vagy Messenger-üzenetre egyszerűsíti a pénzküldést. Ráadásul Zuckerberg ígérete szerint olcsón.

Egy ideje ismert, hogy virtuális fizetőeszközt fejleszt a Facebook, most kiderült, hogy 2020-tól lesz elérhető az új kriptovaluta. A cég az új digitális pénzt a WhatsAppon belül bonyolított tranzakciók során használná – adja hírül az sg.hu informatikai tudományos portál.

Az új megoldás egy úgynevezett stablecoin, vagyis egy

olyan kriptovaluta, amelynek az értéke a hagyományos valuták árfolyamához van kötve, ezáltal elkerülhetők a nagy árfolyamváltozások.

A Facebook egy független alapítványt hozott létre hozott létre az új megoldás működtetésére és felvette a kapcsolatot több tucat pénzintézettel.

Világszerte ugyanis 1,7 milliárd ember él – főként a fejlődő országokban – akik nem férnek hozzá a hagyományos banki vagy pénzügyi szolgáltatásokhoz, nem tudnak készpénzt tartani maguknál, ugyanakkor van mobiltelefonjuk. A Libra nevű kriptovaluta 2020-tól válik elérhetővé a működéséhez szükséges blokklánc-alapú hálózattal, de az árfolyama mögött valós érték fog állni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top