+ Tudomány

Chester Bennington, Kurt Cobain, és most Keith Flint. A rocklegendák öngyilkosságának pszichológiája

Én vagyok a tűzgyújtó, akit utáltatok, akit a mocsok beszennyezett, a fájdalom, amit megízleltetek, és megrészegültetek tőle.

Mindig felfoghatatlan azzal szembesülni, amikor egy olyan személy, aki emberek, rajongók, szobájukba zárkózott tinik és munkában megfásult felnőttek ezreinek adott erőt, távozik ebből a világból – kezdi elemző cikkét  mindsetpszichológia.hu.

A zene valóban egyedülálló módon szabadíthatja fel az energiákat és feszültségeket, és nemcsak a tomboló tömegnek, hanem maguknak a zenészeknek is terápiás hatású az önkifejezésnek ez a módja. „Pszichoszomatikus, függő, őrült – lélegezd ki a feszültséget!” – énekelte a Prodigy Breathe című számában.

Akinek a zenéjében ennyi energia van, annak mélyén azonban gyakran rengeteg feszültség is gyűlik.

Az olyan kijelentéseket, mint „Jobb lesz nektek nélkülem…” vagy „Így már nem bírom tovább!” nem szabad elbagatellizálni, mert ezek lehetnek az első segítségkérések, amelyek megelőzik a tettet. Intő jel lehet még a vagyon, a tulajdontárgyak elosztogatása, függőben lévő szálak elrendezése, búcsúlevél írása, vagy a viselkedés feltűnő megváltozása, úgy, hogy valaki teljesen magába fordul.

A teljes cikket a Mindset pszichológia oldalán találod.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top