+ Irodalom

Mitől olyan titokzatos Velence világa?

Írók Velencéje / Kosztolányitól Szabó Magdáig a Titokok Városa, Hadik Irodalmi Szalon, 2018. október 17. 19.00

A Hadik Irodalmi Szalon nyolcadik évadjában nem először szervez olasz tematikájú estet, folyamatos együttműködésben a Római Magyar Akadémiával. Januárban Róma és Nemes Nagy Ágnes, Piliszky János kapcsolata, míg májusban Szerb Antal és jelentős műve, az Utas és holdvilág volt a Szalon estjének központjában. Október 17-én a titkok városa, a lagúnák városa, az ihlet központja, a város, amitől, ha megismerjük, nehezen szabadulunk – történelem, hősök, gondolák, nyirkos falak, sötét sikátorok, festmények, versek – Velence és számos magyar kapcsolódása a témája az irodalmi programnak.

„Ez a sok szépség mind mire való?”

– kérdezi Babits egy versében…

Juhász Anna alapító-irodalmár meghívott vendégeivel nem csak a régi magyar irodalmi, majd XX. századi kötődésekről beszélget, így Szabó Magda, Kosztolányi Dezső, Babits Mihály, Márai Sándor, Szerb Antal és Gulácsy Lajos Velence-képéről, de a vendégek saját munkásságuk tükrében is nyilatkoznak: mit jelent nekik Velence? Vajon Velence túlszimbolizált irodalmi város? Vajon Velence miképp tud megújulni folyamatosan? Mi a Velencei Biennálé sztorija és miként látják a helyiek a kultúra lüktető városát?

A város ihlette magyar szerzőket mutatnak tehát be, Velence egykori és mai verseit, hatását, képeit.

VENDÉGEK: Bánki Éva író, Péntek Orsolya író, képzőművész, Puskás István italianista, a Római Magyar Akadémia igazgatója, Takács Géza színművész

Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna

Belépő: 1000 Ft

Regisztráció: anna.irodalmiszalon@gmail.com

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top