+ Képzőművészet

Valóban Krisztus képmását őrzi a torinói lepel?

Keresés a weben

A torinói lepel elismert szakértője, John P. Jackson tartott előadást kutatásairól szombaton Budapesten, a Szent István-bazilikában.

Az amerikai fizikusprofesszor szeptember 23. és 29. között kilenc magyarországi helyszínt, köztük Szegedet, Lajosmizsét, Pécset, Győrt és a fővárosi Erkel Színházat érintő előadókörúton vett részt, amelyen a tudomány és hit képviselőit évtizedek óta foglalkoztató ereklyéről beszélt.

A torinói leplet, amely egy sérüléseket szenvedett ember képét ábrázolja, a hívők Jézus Krisztus halotti lepleként tisztelik. John P. Jackson 50 évvel ezelőtt kezdett foglalkozni a lepel tudományos vizsgálatával.

A Vatikán engedélyével John P. Jackson vezetésével 30 kutató vizsgálta a leplet 1978-ban, háromdimenziós felvételt és szénizotópos vizsgálatot végeztek az ereklyén.

A szénizotópos kormeghatározást nem John P. Jackson végezte személyesen, a professzor ennek eredményét – miszerint a lepel  13-14. századi lenne – a mai napig kérdésesnek tartja. Szerinte a lepel valójában az utolsó vacsora asztalterítője volt, amellyel aztán letakarták Jézus holttesttét.

Martí Zoltán, az előadássorozatot szervező 777 keresztény blog főszerkesztője úgy vélekedett, valószínűleg soha nem derül ki, hogy a torinói lepel eredeti-e vagy sem.

Ahol a tudomány véget ér, ott kezdődik a hit, és ennek a kettőnek nagyon szép találkozása a torinói lepel – mondta.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. ukotaf szerint:

    Leonardo de Vinci kapott megbízást, hogy csináljon valami érdekeset. Ha összehasonlítjuk Jézus szakállas arcát Vinci- ével, eléggé hasonlítanak.da Vinci
    megtréfálta az emberiséget…kellett egy kis idő hozzá, hogy különböző módszerekkel átitatódjon a lepel…
    Ezt már évek óta tudják, szó is volt róla, mostanában hallgatnak effelől…
    Tisztelettel.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top