+ Életmód

Termálvizet találtak az V. kerületben

A kitermelhető víz 57-58 Celsius-fokos.

fotó: 24.hu

Termálvizet találtak az V. kerületben a Vadász utcai sportközpont építése során, a több hónapon keresztül tartó fúrási munkálatok sikerrel jártak és a fellelt, 800 méter mélyről származó termálvíz nemcsak fürdőzési, hanem fűtési, vízmelegítési célra is alkalmas.

A termálvíz közepes-magas oldott ásványianyag-tartalmú, hidrogén-karbonátos víz. Becsült vízhozama 400-500 liter percenként. A szakemberek szerint nagyon jó minőségű.

A kitermelhető víz 57-58 Celsius-fokos és valószínűsíthető, hogy a gyógyvízzé minősítéshez szükséges eljárás is lefolytatható lesz.

Munkagépek az épülő Belvárosi Sportközpont építkezésén az V. kerületi Vadász utcában 2018. szeptember 17-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Alig egy éve jelentették be, hogy a belvárosi önkormányzat a Vadász utca 30. szám alatt egy multifunkcionális sportközpontot kíván létrehozni.

A sportközpontban – amelynek építési munkálatai javában zajlanak – lesz úszómedence, tanmedence, wellness központ szaunákkal, termálvizes medence, tornaterem, fitneszközpont, valamint egy “óriási” mászófal.

Az épület tervezésénél törekedtek arra, hogy egy “zöld házat” hozzanak létre, a termálvíz még inkább hozzájárul az energiatakarékossághoz.

A létesítmény az elkészülte után a szabadidősportot és nem a versenysportot szolgálja majd, a célközönségbe minden sportolni vágyó beletartozik, az óvodástól a nyugdíjas korú látogatóig.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Torma István

    2018-09-17 - 16:17

    Magyarországon szinte bárhol lefúrnak, valami értékeset biztosan találnak. Vizet, forró vizet, gázt, olajat. Csak a környezetvédelem és a gazdaságosság szab határt

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top