+ Irodalom

Szívszorító, de mégis kamu a hír, hogy a horvát válogatott gyerekeknek ajánlott a bevételét

A közösségi oldalán megosztott nyílt levél felett az újságíró utalást tesz rá, hogy nem valós levélről van szó…

Álhír, hogy hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánlotta fel a világbajnokságon döntős horvát labdarúgó-válogatott a teljes pénzjutalmát.

Az EFE spanyol hírügynökség a Dnevno horvát portálra hivatkozva azt írta: Igor Premuzic az igazi szerzője a levélnek, amelyet Zlatko Dalić szövetségi kapitány nevében írt. Ebben többek között az szerepel, hogy a válogatott tagjai így akarják felhívni a figyelmet az ország nehéz helyzetére.

Premuzic a Facebookon cáfolta a hír valódiságát.

“Egy párhuzamos világból írtam a levelet, amelyben Zlatko Dalić edző és a válogatott játékosok elhatárolódnának a horvát politikai elittől”

– hangsúlyozta a szerző.

Mint írta: ebben a kitalált levélben Dalić úgy viselkedik, mint ahogy szerinte egy igazi sportembernek, egy igazi hazafinak kellene.

“Ez az én ábrándképem azokról a futballistákról és a sportolókról, akik tisztában vannak azzal, hogy milyen helyzetben van a népük és ez az ország”.

A közösségi oldalán megosztott nyílt levél felett az újságíró utalást tesz rá, hogy nem valós levélről van szó, a végén pedig Dalić neve alatt, vonallal elválasztva jelzi, hogy ő és nem a szövetségi kapitány írta a szöveget, melyet később több százan osztottak meg, köztük internetes portálok is.

Premuzic szerint a probléma lényege, hogy az emberek nem értelemmel, hanem felszínesen olvasták el a szöveget. Úgy vélte: ez a felszínesség az egész társadalomra jellemző.

“A hozzászólásokból pedig jól látszik, hogy támogatták Dalićot, és őszintén csodálták ezért a bátor lépésért”.

Az újságíró szerint ez a rövid és egyszerű kísérlet jól jelzi, hogy az emberek többsége öt percet sem szán arra, hogy valamit rendesen elolvasson, amit pedig elolvas, meg is értse.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top