+ Ajánló

Az idei Sziget fesztivál programjaiból szemezgettünk

Lianne La Havas, Kendrick Lamar, Lana Del Rey, a Mumford & Sons és az Arctic Monkeys is a Szigetre tart.

Lianne La Havas, Kendrick Lamar, Lana Del Rey, a Mumford & Sons és az Arctic Monkeys is a Szigetre tart.

Az imént felsorolt előadókat és együtteseket az első alkalommal láthatja és – ami fontosabb – hallhatja a Sziget közönsége idén augusztus 8. és 14. között.

A soulos, jazzes műfajokat képviseli a londoni énekes-dalszerző Lianne La Havas, akinek eddig két albuma (Is Your Love Big Enough, Blood) jelent meg, amelyekkel többek között Prince elismerését is bezsebelte. A gitáron kiválóan játszó Lianne számos kontinensen, országban fellépett már, és a Coldplay-jel is turnézott.

A zenéjében közéleti témákkal gyakran foglalkozó, friss Pulitzer-díjas, amerikai rappert, Kendrick Lamart is nagyon várjuk, aki feltehetően legutóbbi, DAMN. című albumából is hoz nekünk dalokat, de valamivel régebbi szerzemények, például a 2015-ös, How Much a Dollar Cost című dal is felcsendülhet majd. Utóbbi egyébként Obama egyik kedvenc nótája.

Az angol folk-rock mestereitől, a Mumford & Sons-tól óriási hangulatra számítunk. Hangszerek garmadája, a népzenei hangzást erősítő bendzsó, nagybőgő, mandolin, gitár, dob és zongora kíséri majd Marcus Mumfordék gyakran (világ)irodalmi szövegekkel operáló dalait. Az autentikus, angol folk zenei élményre talán majd egy kis esőzés teszi fel a koronát. De nem leszünk csalódottak, ha nem így lesz.

A melankolikus popzenét játszó Lana Del Rey koncertjén a legismertebb slágerein kívül (Ride, Summertime Sadness, Young and Beautiful) remélhetőleg legújabb albumának (Lust for Life) néhány gyöngyszemére is magasba emelhetjük világító telefonjainkat. Talán a Radiohead Creepjére magát az együttest is emlékeztető Get Free című opust is hallhatjuk a plágium gyanújától immáron megtisztítva, hiszen a legutóbbi információink szerint az előadók közötti pereskedés lezárult.

Az Arctic Monkeys esetében a cikk írója jobban örülne, ha inkább az együttes korábbi albumaiból (AM) kerülnének fel dalok a song listre, de (élőben) a Tranquility Base Hotel & Casino dalain sem fog elaludni. A pimaszul profi Alex Turner egyébként már járt a Szigeten 2016-ban a másik, The Last Shadow Puppets nevű zenekarával. Az Arctic Monkeys-zal viszont még „csak” a Volton tették tiszteletüket 2014-ben. Erről a fellépésükről akkor megosztó véleményeket fogalmaztak meg a koncerten résztvevők, elsősorban az együttes részéről érzékelt, vélt vagy valós közöny miatt, de reméljük, idén mindent beleadnak majd Turnerék a Szigeten.

A teljes programlistát időpontokkal itt olvashatod.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top