+ Életmód

Eltűnik a fürdőruha a szépségversenyről

Nem vagyunk többé szépségverseny. Hazánkban kulturális forradalom zajlik, melynek során a nők bátorságra leltek ahhoz, hogy felálljanak és több területen hallassák a hangjukat.

Keresés a weben

Nem vonulnak fel többé fürdőruhában a Miss Amerika szépségverseny résztvevőinek – közölték kedden a szervezők.

Az eddigi fürdőruhás versenyetapot a jövőben egy “interaktív beszélgetés” váltja fel a zsűritagok és a versenyzők között. Ennek során a résztvevők az életben kitűzött céljaikról és sikereikről beszélnek. Az ekkor viselt estélyi ruhájukat maguk választják ki.

“Nem vagyunk többé szépségverseny. Hazánkban kulturális forradalom zajlik, melynek során a nők bátorságra leltek ahhoz, hogy felálljanak és több területen hallassák a hangjukat”

– mondta Gretchen Carlson, a verseny kuratóriumának vezetője. Carlson az ABC televízió egyik műsorában elmondta, hogy a résztvevőket többé nem a kinézetük alapján fogják megítélni.

A döntés azután született, hogy a #meetoo mozgalom hatására számos nő feltárta szexuális túlkapásokkal és bántalmazásokkal kapcsolatos élményeit. Az ennek nyomán fellángolt vita több mint fél éve tart.

Decemberben felfüggesztették a Miss Amerika szervezet vezetőjét, Sam Haskellt az általa írt, sértő tartalmú e-mailek miatt. Ezekben becsmérlően írt többek között egykori szépségkirálynők külsejéről, testsúlyáról és szexuális életéről.

Ennek hatására több korábbi győztes követelte Haskell leváltását, köztük Gretchen Carlson is, aki Roger Ailest, a Fox News időközben elhunyt főnökét perelte be szexuális zaklatás miatt.

A New Jersey állambeli Atlantic City-i székhelyű Miss Amerika nem összekeverendő a Miss USA és a Miss Teen USA amerikai versenyekkel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top