+ Képzőművészet

Játék kegyetlen lányoknak

A kiállítás kiindulópontja a Játék kegyetlen lányoknak című Magyarósi által írt filmnovella, mely önálló szépirodalmi műként is megállja helyét.

Aurák kertje 2

A csalók is álmodnak – Magyarósi Éva kiállítása a szentendrei Ferenczy Múzeumban, 2018. március 8 – április 22.

Magyarósi Éva filmjeit, képeit nézve, olyan érzésünk támad, mintha egy varázslatos, párhuzamos valóságból – Csodaországból – tudósítana valaki. Ám ez a másik valóság a reális világra reflektál, fél perc után azt érezzük: lehet, hogy nem is Csodaországban járunk, inkább saját lelkünk titkos tájain.

A kiállítás kiindulópontja a Játék kegyetlen lányoknak című Magyarósi által írt filmnovella, mely önálló szépirodalmi műként is megállja helyét. Személyes hangvételben a női lélek rejtekeiről, a magányról és az érzelmekről mesél, furcsa álmok, megélt szituációk többszólamú, mágikus történeteit bemutatva.

A kiállítást 10 animációs kisfilm, azaz 10 gondolat-kísérlet keretezi az élet aktuális helyzeteiről: hogy tud megvalósulni a művészi tevékenység a gyerekek mellett, a párkapcsolati ügyek feszegetése, a múlttal való leszámolás és előretekintés, mérlegelve a jövő lehetőségeit.

Magyarósi Éva szabadon közlekedik a műfajok és a műnemek között. Alkotásaiban vegyíti az elmúlás képeit az emlékezés kollektív feldolgozásának stratégiáival. Kiállított munkái vizuális naplókként is értelmezhetőek, melyekben a személyes és fiktív múlt keveredik.

Magyarósi Éva részt vett az indiai Kochi-Muziris Biennálén, kiállítása nyílt már Párizsban, Baselben, Genovában. Itthon láthattuk munkáit többek között a Műcsarnokban, az Új Budapest Galériában és a debreceni Modemben. Alkotásai megtalálhatóak számos magán és közgyűjteményben itthon és külföldön úgy, mint az olasz Anna & Francesco Tampieri kollekcióban, a Museum of Modern and New Art-ban vagy a győri Xantus János Múzeumban. A Deák Erika Galéria művésze.

A kiállítás 2018. március 8-tól április 22-ig látható a szentendrei Ferenczy Múzeumban.

Játék kegyetlen lányoknak
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top