+ művészet & politika

Soros György kapta a Fischer Ádám által létrehozott díjat

soros

“A szabad és toleráns társadalmat, amelyben élünk, nem ajándékba kaptuk. Ha azt akarjuk, hogy a következő nemzedék is ebben élhessen, segítenünk kell” – nyilatkozta korábban a Düsseldorfi Szimfonikusok főzeneigazgatója.

Soros György kapta a Tonhalle Düsseldorf  emberi jogi díját – adta hírül a papageno.hu portál. Fischer Ádám, a Düsseldorfi Szimfonikusok főzeneigazgatója 2016-ban hozta létre az elismerést.

“A díjjal Fischer Ádám fel szeretné hívni a figyelmet az idegengyűlölet, a rasszizmus és a szabadság korlátozásának veszélyeire Európában”

– áll a közleményben.

“Számomra fontos, hogy felrázzuk az embereket. Persze ez nem úgy történik, hogy az emberek megváltoznak és kiállnak az emberi jogokért, ha meghallják a koncertet. De hozzá akarunk járulni ahhoz, hogy gondolkodásra indítsuk őket. A szabad és toleráns társadalmat, amelyben élünk, nem ajándékba kaptuk. Ha azt akarjuk, hogy a következő nemzedék is ebben élhessen, segítenünk kell”

– mondta korábban Fischer Ádám. A díjat áprilisban adják át Open Society Foundation képviselőinek.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Palmai Istán

    2018-02-25 - 10:23

    Végül is , a nyilatkozata szerint ő is ember volt, mielőtt ,,üzletemberré” vedlett volna!Amióta pedig létrehozta a Homo Sorosensus lény típust, azóta még többen vannak, hisz őket a saját képére teremtette!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top