+ Irodalom

Ünnep: 140 éve született Molnár Ferenc

Az ünnepséget élőben is megnézheted a Móra TV-n.

Ennek tiszteletére a gyermekkönyveit gondozó Móra Kiadó megemlékezést szervez 12-én, pénteken 10 órai kezdettel a Hatszín Teátrumban (1066 Budapest, Jókai u. 6), melyen korlátozott számban vendégül lát érdeklődő osztályokat. Mivel azonban egy széles körű megemlékezést szeretnének, az eseményt online is közvetítik, így nézőként minden távolabb eső iskola vagy magánszemély bekapcsolódhat határon innen és túl egyaránt.

Vendégük lesz Geszti Péter és Dés László, a Vígszínházban bemutatott Pál utcai fiúk zenés darab alkotói, valamint Emőd Teréz és Kómár Éva, a Petőfi Irodalmi Múzeum Pál utcai fiúk kiállításának kurátorai.

Szó esik életéről, munkásságáról, műveiről; bejátszásokat láthatnak színpadi műveiből és filmekből; bejelentkeznek nemzetközi felolvasók, így különféle nyelveken hallhatnak rövid részleteket könyveiből; és egy nagy közös éneklésre is szeretnénk lehetőséget nyújtani Dés Lászlóval, hogy érezzük, A GRUND MI VAGYUNK!

Az esemény időtartama 60-80 perc lesz. Online a Facebook Móra rajongói oldalán vagy a Móra TV csatornáján http://www.ustream.tv/channel/twGSDejB4yH csatlakozhatnak (ahol a felvétel a későbbiekben is elérhető).

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top