+ Irodalom

Az idei citromdíjat 200%-ig kiérdemelte a legpocsékabb kettyintésábrázolás

Az író díjnyertes passzusával egy biliárdháromszöghöz hasonlítja főszereplője hímtagját és heréit. Brrrrrrrr!

Az elkövető!

Christopher Bollen amerikai író nyerte el idén a legpocsékabb szexábrázolásért járó brit irodalmi citromdíjat a The Destroyers című regényének egy passzusáért, amelyben a biliárdgolyók elrendezéséhez használt háromszöghöz hasonlította főszereplője férfiasságát.

A Bad Sex in Fiction Award nevű elismerést 1993 óta ítéli oda a brit Literary Review magazin a szexuális együttlét legpocsékabb megjelenítéséért. Az értékelésnél nem veszik figyelembe a pornográf szövegeket.

A New Yorkban élő Bollennek a The Destroyers a harmadik regénye. A görög szigeten játszódó thriller egyébként jó kritikákat kapott.

Díjnyertes passzusával, amelyben egy biliárdháromszöghöz hasonlítja főszereplője hímtagját és heréit, Bollen olyan írókat utasított maga mögé, mint Laurent Binet, Venetia Welby – aki a nyertes bejelentése előtt megtiszteltetésnek nevezte a Twitteren, hogy bekerülhetett a döntősök közé – és Wilbur Smith.

Bollen, aki az Interview magazin újságírója, nem vett részt a London egyik szállodájában rendezett csütörtök esti ceremónián.

A díj korábbi nyertesei között van Sebastian Faulks, Tom Wolfe, Morrissey, a néhai Norman Mailer és a néhai John Updike is, aki ráadásul életműdíjat kapott e kategóriában 2008-ban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top