+ Zene

Újévi örömzenélés a Boban Markovic Orkestarral

Boban Markovic az egyetlen trombitaművész, akit a brit SongLines magazin a Valaha élt 50 legjobb zenész közé választott.

A méltóság hangja – Boban Markovic Orkestar

Jótékonysági est a Magyar Hospice Alapítvány szervezésében

2018. január 4-én a Müpában igazi újévi örömzenélésnek lehetnek szem- és fültanúi a Boban Markovic Orkestar és vendégeik jótékonysági koncertjén, amellyel a fellépő művészek a Magyar Hospice Alapítvány betegellátási tevékenységét támogatják.

Boban Markovic az egyetlen trombitaművész, akit a brit SongLines magazin a Valaha élt 50 legjobb zenész közé választott. Zenekarával mind ez idáig 13 albumot adtak ki, és közös pályafutásuk alatt Szerbia legnívósabb zenei díjaival tüntették ki őket. A balkán zene és a gypsy rézfúvós vonulat kiemelkedő képviselői.

Boban és zenekara évek óta a Müpában köszöntik az új évet. “A méltóság hangja” elnevezésű koncertjükön azonban különösen rendkívüli élménnyel ajándékozzák meg közönségüket. Vendég előadóik között üdvözölhetjük Pápai Jocit, akivel ez lesz az első fellépésük közös turnéjuk útnak indulása előtt. Pápai Joci 2005-ös megasztáros debütálása óta aktív szereplője a magyar könnyűzenei életnek. A 2017-es 62. Eurovíziós Dalfesztiválon hazánkat saját szerzeményű Origo című dalával képviselte, amelyben az autentikus cigányzenét ötvözte modern elemekkel.

Pápai Joci mellett Básits Branka és Borbély Mihály csatlakoznak hozzájuk. Básits Branka Junior Príma díjas népdalénekesnőt a Balkán Fanatikból ismerhettük meg, jelenleg a Pravo együttes és a Zűrös Band oszlopos tagja. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Borbély Mihály hazánk egyik legelismertebb jazzművésze, aki eredeti hangszerei, a klarinét és az altszaxofon mellett számos különleges fúvós és népi hangszeren is játszik.

A Magyar Hospice Alapítvány több mint 25 éve komplex ellátással segíti a gyógyíthatatlan daganatos betegeket és családjaikat. Céljuk a betegek fájdalmainak és a tüneteinek csökkentésével, lelki szenvedéseik enyhítésével a lehető legjobb életminőség, fizikai és szellemi aktivitás fenntartása az utolsó pillanatig. Az Alapítvány egyénre szabott, szeretetteljes ápolást biztosít a betegeknek otthonukban és a Budapest Hospice Házban, valamint támogatja a veszteséggel küzdő családokat.  Súlyos vagy gyógyíthatatlan betegséggel élő gyermekek számára otthoni szakápolást nyújtanak, hogy a korszerű tüneti kezelést és fájdalomcsillapítást otthonuk biztonságában, családjuk körében kaphassák meg. A hospice ellátás mindenki számára térítésmentes; a Magyar Hospice Alapítványnak tevékenységéhez széles körű társadalmi összefogásra van szüksége.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top