+ Film

Megnevezték az idei 1 milliomodik mozinézőt

2018 végéig a Filmalap támogatásával készült összes magyar film – köztük A Viszkis, a Sunset és a Valami Amerika 3. – premier előtti díszbemutatójára szóló páros belépőt nyert.

A hétvégén átlépte a magyar filmek idei nézettsége az egymillió főt. A magyar alkotások 2008 óta nem látott magas nézőszámát nyereményjátékkal ünnepelte a Magyar Nemzeti Filmalap és a Cinema City Magyarország.

A közösségi médiában az elmúlt héten meghirdetett játék sorsolása szombaton este volt a budapesti Cinema City Allee moziban, a Budapest Noir című film teltházas vetítése előtt. A magyar filmek “tiszteletbeli egymilliomodik nézője”, Iszak Júlia 2018 végéig a Filmalap támogatásával készült összes magyar film – köztük A Viszkis, a Sunset és a Valami Amerika 3. – premier előtti díszbemutatójára szóló páros belépőt nyert. A 20 éves Cinema City Magyarország 20 darab mozijegyet ajánlott fel a győztesnek.

A sorsoláson részt vett Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Havas Ágnes, a Filmalap vezetője és Gárdos Éva, a Budapest Noir rendezője. A nyertest a Budapest Noir egyik főszereplője, Dobó Kata sorsolta ki a vetítésre jegyet váltó nézők közül.

Az idén kiemelkedő nézettséget produkáló magyar filmek között van a Kincsem (450 ezer), a Pappa Pia (208 ezer), a Testről és lélekről (85 ezer) és a Brazilok (75 ezer) is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top