+ Képzőművészet

Melegbarát Jézusként ábrázolják Orbán Viktort

Kelendő téma a képzőművészek körében Orbán Viktor, legutóbb a devecseri piacon bukkant fel sugárzó szívű Jézusként. A legfrissebb Orbán-ábrázolás drMáriásé, aki a jelenlegi miniszterelnököt melegbarát Jézusként ábrázolta.

Kelendő téma a képzőművészek körében Orbán Viktor, legutóbb a devecseri piacon bukkant fel sugárzó szívű Jézusként. A legfrissebb Orbán-ábrázolás drMáriásé, aki a jelenlegi miniszterelnököt melegbarát Jézusként ábrázolta.

Bő három évvel ezelőtt Nagy Kriszta Tereskovával beszélgettünk (Egy ágyban Orbán Viktorral) az akkor megjelent és nagy vihart kavart Orbán-portrésorozatáról, de tudomásunk szerint az első képet a fent nevezett drMáriás készítette 2007-ben, amikor még a képnek nem létzett a mai Orbán-kontextusa, ennek ellenére, ahogy drMáriás elmondta, alig merték kiállítani – a portréalany éppen ellenzékben volt.

drMáriás Orbán Viktor mint Jézus Krisztus, 2007

A téma nyilván ma is olykor visszatér, s foglalkoztat, néhány hete újabban, s most el is készült egy nagyon másmilyen variáció

– meséli drMáriás, akitől megkérdeztük azt is, árulja el, mi az, ami beindítja egy ilyen kép elkészítését, mi a motorja?

Az isteni káosz, amelyben élünk.
Ahol, miközben a nemzetközi helyzet és a már javában zajló hazai kampány egyre fokozódik, a politikusok Krisztusra hajazó szenvedéssel és ártatlansággal igyekeznek magukról minél vonzóbb képet alkotni, miközben ideológiáikkal bedarálják a fejekben a legutolsó csepp hátrahagyott értelmet is.
Van még bármi, amit egy politikus ne tenne meg azért, hogy szavazatot szerezzen? Ezen morfondírozva festettem meg melegbarát Jézusként Orbán Viktort, aki legújabb kampánylépéseként célba veszi azokat, akiket eddig kihagyott. Így láthatjuk őt a mennyei felhőn állva, amint szeretetet és békét hirdet a mindenséget beterítő szivárvány, mint céltábla közepén, amint éppen Elton John grandiózus kampányzáró koncertjén gondolkozik.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. reális szerint:

    Miért nem gyógyítják ezeket a szegény embereket? Ilyen beteges szülemények. Sajnálatra méltóak, hogy pozitívabb témájuk nem akad.

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top