+ Irodalom

Két önzetlen író adományaival segíti a Pécsi Íróprogramot

A Pécsi Íróprogram vezetői, Kulcsár Enikő és Méhes Károly örömét és meghatottságát fejezte ki korábbi rezidensei felé.

A 10. évfolyamába lépett Pécsi Íróprogram 2007 óta 74 külföldi írót látott vendégül. A pécsi tartózkodásuk nyomán létrejött írásaik 2010-ben a 22xPécs, idén a 31xPécs című antológiában látott napvilágot – de a város egész regényt is ihletett már, Thierry Loisel Pécsi látogatás című műve formájában.

Természetesen, a Pécsi Íróprogram nem képzelhető el anyagi háttér nélkül: a pécsi önkormányzat mindig is támogatta a programot, ám jelenlegi nehézségei miatt idén egyelőre nem tudta folyósítani a szerződésben vállalt összeget.

Ahhoz, hogy ne kelljen felfüggeszteni az írók fogadását, két korábbi vendégíró sietett a szervezők segítségére némi adománnyal.

Eda Kriseová cseh író, aki áprilisban töltött egy hónapot Pécsett, ösztöndíjának felét ajánlotta fel az egyik, utána következő vendégnek. Később, Nathan Filer angol szerző, amikor hírét vette a Pécsi Íróprogram nehézségeinek, szintén azonnal lépett: annyi pénz utalt át, amiből egy, az év második felében Pécsre érkező író ösztöndíját lehet fedezni.

A Pécsi Íróprogram vezetői, Kulcsár Enikő és Méhes Károly örömét és meghatottságát fejezte ki korábbi rezidensei felé, egyben büszkék arra, hogy Pécs és az íróprogram olyasmit jelent fontos európai írók számára, amit tovább kell vinni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top