+ Színház

Az ég ajándékával megáldott énekesnő a Margitszigeten

A trubadúr, amely 130 éve szerepel az Operaház repertoárján, a Margitszigeti Nagyszínpad történetének is kiemelt jelentőségű darabja.

A trubadúr – szabadtéri bemutató sztárénekesekkel a Margitszigeten

Verdi egyik legszenvedélyesebb romantikus operája két alkalommal, 2017. július 28-án és 30-án kerül színre a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon impozáns látványvilággal és nemzetközileg elismert sztárénekesek közreműködésével, többek között Dinara Alieva azeri szoprán és Riccardo Massi olasz tenor főszereplésével.

A Budapesti Nyári Fesztivál idei nagy operabemutatója, A trubadúr Vámos László hagyományos rendezésében, Csikós Attila korhű látványvilágával július 28-án és 30-án látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az előadás különlegessége, hogy folytatva a hagyományt, a főbb szerepekben olyan külföldi operasztárok mutatkoznak be, akik először lépnek fel Magyarországon, a Szabad Tér Színház meghívására.

Dinara Alieva

Leonora szerepében a fiatal azeri szoprán, Dinara Alieva lép színre, akit Montserrat Caballé „az ég ajándékával megáldott énekesnek” nevezett. Alieva a 2007-es Maria Callas verseny győzteseként 2010-ben lett a Moszkvai Bolsoj szólistája, ahol az operairodalom számos főbb szerepét elénekelte. Azóta a legjelentősebb operaházak és koncerttermek – a Bécsi és a Berlini Állami Opera, a Bajor Állami Opera, a New York-i Carnegie Hall, a párizsi Salle Gaveau – állandó vendége. Manricóként az ismert olasz tenor, Riccardo Massi mutatkozik be a budapesti közönségnek, aki az olasz spinto repertoár kiváló értelmezőjeként világszerte elismerést vívott ki magának Puccini és Verdi hőseinek megformálásával. Fellépett London, Torino, Melbourne, Drezda, Zürich, Moszkva, Toronto, Berlin, Sydney és Köln operaházaiban, a New York-i Metropolitanben és a Bregenzi Ünnepi Játékokon.

Riccardo Massi

Azucena szerepében a világszerte elismert mezzo-szoprán, Komlósi Ildikó lép színre a Margitszigeten, Luna grófot a nemzetközi hírű bariton, Kálmándy Mihály ebben a rendezésben először alakítja. Az előadást Kocsár Balázs vezényli, közreműködik a Magyar Állami Operaház zenekara, énekkara és tánckara.

A trubadúr, amely 130 éve szerepel az Operaház repertoárján, a Margitszigeti Nagyszínpad történetének is kiemelt jelentőségű darabja. A szabadtéri színpad megnyitásának első évében, 1938 nyarán mutatták be először Oláh Gusztáv rendezésében, majd többszöri felújítást és színre vitelt követően, az 1992-es legutóbbi bemutatója után 25 évvel tér vissza a Margitszigetre, ahol a Vámos László-féle rendezést utoljára láthatja a közönség.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top