+ Irodalom

Ma este kiderül, ki hasonlít legjobban Hemingwayre

A floridai városban fehér szakállas, a Nobel-díjas amerikai regényíróra szinte a megszólalásig hasonlító 160 amerikai férfi gyűlt össze az idén.

Keresés a weben

A floridai Key West egykoron Ernest Hemingway által látogatott kocsmájában megkezdődött a Hemingway-hasonmások vasárnapi tartó versenye.

A floridai városban fehér szakállas, a Nobel-díjas amerikai regényíróra szinte a megszólalásig hasonlító 160 amerikai férfi gyűlt össze az idén – az Egyesült Államok megannyi szövetségi államából -, hogy részt vegyen az évente megrendezett versenyen.

Ernest Hemingway az 1930-as években élt a dél-floridai kisvárosban, egykori otthona ma múzeum és hozzá kötődő relikviák díszítik a híres Sloppy Joe’s kocsmát, ahová annak idején rendszeresen járt. Ebben a kocsmában tartják a hasonmások versenyét, amelyet 1981 óta rendez a Hemingway Hasonmás Társaság.

A vetélkedés három napon keresztül tart, s egyidejűleg irodalmi fesztivállal is ünneplik Ernest Hemingway irodalmi tehetségét és színes, kalandos életét.

Pénteken tartották az első elődöntőt, szombaton este választják meg a győztest, vagyis azt, aki a leginkább hasonlít a nagy íróra.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top