+ Zene

Boros Misi kapott egy Bösendorfer zongorát

Misi most került olyan élethelyzetbe, amikor már nélkülözhetetlen egy mesterhangszer, hogy azon gyakorolhasson. Most formálódik gyermektehetségből profi művésszé, s ehhez szerettünk volna segítséget nyújtani neki- meséli Bogányi Gergely.

A páratlanul gazdag hangzásvilágú hangszert a néhai dr. Vadász Krisztián hagyatékából örököse, Rochlitz Andrea bocsátotta Boros Misi Junior Príma-díjas zongoraművész használatára. A zongora  Bogányi Gergely világhírű zongoraművész ajánlására került a fiatal tehetséghez, aki szerint:

Misi most került olyan élethelyzetbe, amikor már nélkülözhetetlen egy mesterhangszer, hogy azon gyakorolhasson. Most formálódik gyermektehetségből profi művésszé, s ehhez szerettünk volna segítséget nyújtani neki.

Bogányi Gergely Kossuth-, Liszt- és Prima Díjas zongoraművész maga is sokat játszott ezen a hangszeren, melynek tulajdonosához évtizedes barátság fűzte. A zongorista-barát halálának első évfordulója után, 2017. december 6-án a két zongoraművész, Gergely és Misi „Mester és tanítványa” címmel közös koncertet ad a Müpában, amelyen Dr. Vadász Krisztiánról  is megemlékeznek majd.

– Krisztián sok hivatásos zenészt meghazudtoló zenei intelligenciával rendelkezett, én is sokat tanultam, rengeteg élményt kaptam tőle

– mondta Bogányi Gergely.

A patinás Bösendorfert a Bogányi-zongorák első technikusa, Bükki Attila újította fel. Az ünnepélyes átadásra Pécsett került sor, a hangszertulajdonos Rochlitz Andrea, valamint Bogányi Gergely és Peller Mariann, a Virtuózok producere jelenlétében. A zongora Pécsre szállításában a Kis Virtuózok Alapítvány segített, akiknek köszönhetően már több rászoruló fiatal jutott tehetségéhez méltó hangszerhez. Így kapott hegedűt Kormányos Vanessza, Kiss Zoltán és Bonino Anna-Sofia, valamint a kárpátaljai Tkacsuk Martin iskolája egy marimbát.

Legközelebb a Margitszigeti Szabatéri Színpadon lép fel Boros Misi Bogányi Gergely a Virtuózok Örömünnep című gálakoncertjén.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. ukotaf szerint:

    Jó ilyet látni, Bogányi Gergelynek köszönet a közbenjárásért.
    Ezek a billentyűk most értő ujjak alá kerültek…
    Tisztelettel: Baranyai György

  2. zildi szerint:

    Örömmel csatlakozom Baranyai Úrhoz! Misi csodálatos tehetség!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top