+ Irodalom

Két éves kisfiukkal indultak a Mont Blanc megmászására

Fejébe vette egy fiatal pár, hogy megmássza a Mont Blanc-t, és hogy a család egyetlen tagja se maradjon ki az életre szóló élményből, úgy döntöttek, magukkal viszik kétéves kisfiukat.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1987.

július, USA – Térítés ellenében börtönben tölthettek egy-egy éjszakát Billing város lakói. A kiváló éjszakai szórakozás magában foglalta a kosztot, kvártélyt, újlenyomatot vettek, és fotót is készítettek a bekaszlizottról. A börtönben csak büntetlen előéletűek éjszakázhattak.

július, Kanada – Agglegények kiszolgálásra nyitottak műhelyt Torontóban. Minden olyan apró-cseprő munkát elvégeztek itt, amelyek a magukra maradt, elárvult férfiak mindennapjait segítették. Gombfelvarrást, fehérnemű-javítást, kiszakadt zokni stoppolását. A műhely dolgozóinak legnagyobb meglepetésére ritka volt a férfivendég, a szolgáltatások többségét nők vették igénybe.

július, Franciaország – Pénzhiány miatt bezárni készült a Párizs külvárosában üzemelő Asnieres-i nyughely, ahová a múlt századtól kezdve a házi kedvenceket temették. Majdnem 3000 kutya, macska, nyúl, majom és ló aludta itt örök álmát, közöttük Rin-Tin-Tin, a harmincas évek kutyasztárja. A kormány végül állta a cehet, hisz ki merte volna vállalni a felelősséget ennyi állat lelki békéért.

augusztus, Szovjetunió – Zsákmány nélkül, éhesen tért haza egy vadász Habarovszkban. Amikor belépett a házba, megdöbbentő látvány fogadta. Egy medve aludt az ágyában. A betoppanó vadász zajára a medve felriadt, tokkal együtt kitörte a csukott ajtót, és elmenekült. A vadász átnézte a házat, aztán mérgében a levegőbe puffantott. A medve nem csak az éléskamrát fosztotta ki, de megette a műanyag falikárpitot is.

augusztus, Anglia – Azt tervezte a brit kormány, hogy Loch Ness-i tóba halakat telepítenek, és beindítják a tavon a halgazdálkodást. A skót turisztikai hivatal kézzel-lábbal tiltakozott a tervezet ellen, és azzal érvelt, ha a tóra halászfarmot telepítenek, akkor legyenek szívesek a Westminster apátságban havi rendszerességgel diszkót rendezni.

augusztus, Japán – A közlekedési balesetek megelőzésére rendőrnek beöltöztetett bábukat állított ki a balesetveszélyes útszakaszokra a japán rendőrség. Az autósok tudták, hogy nem valódi rendőr posztol az út szélén, mégis lelassítottak. Egy európai szakember így magyarázta a jelenséget: a lélekben kell keresni a viselkedés kulcsát, hiszen Isten sem létezik, mégis imádkozunk hozzá.

szeptember, Franciaország – Fejébe vette egy fiatal pár, hogy megmássza a Mont Blanc-t, és hogy a család egyetlen tagja se maradjon ki az életre szóló élményből, úgy döntöttek, magukkal viszik kétéves kisfiukat. A kisfiú mit sem sejtett szülei tervéről, arról is csak ötéves korában értesült, hogy a rendőrségnek köszönheti az életét, akik a terv megvalósításában megakadályozták a szüleit.

szeptember, Indonézia – Nem tűrte tovább az indonéz gazda, hogy vad elefántok dézsmálják a rizsföldjét, a kókuszültetvényt és a banánligeteket. Idomított elefántokat hozatott a szomszédos Thaiföldről, hogy azokkal kergesse el a betolakodókat. Csakhogy hiába trombitált egymásra thaiföldi és indonéz elefánt, a gazda legnagyobb meglepetésére, az állatok nem értették egymás nyelvét.

szeptember, Izrael – Olyan fülsüketítő zajjal voltak a diákok az egyik jeruzsálemi iskola tanórák közti szüneteiben, hogy a tantestületnek el kellett gondolkodnia azon, hogyan csillapíthatnák a féktelen üvöltözést. Végül egy remek technikai berendezés sietett a segítségükre. A készülék mérte a gyerekzsivajt, és ha az a megengedettnél hangosabb lett, akkor megszólaltatta a szünet végét jelző csengőt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top