+ Irodalom

Harminc éven át tévedhetetlenül megjósolta az időjárást

A férfi maga sem tudta mire vélni különleges képességét, csak abban volt biztos, hogy ami van, azt használni kell.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1984.

október, Kína – 203 centiméter hosszú hajat növesztett egy 163 centiméter magas kínai munkásnő. Az alacsony termetű nő hetente egyszer lisztes ecettel mosta meg a haját, és naponta hét percen át kefélgette. Szerinte azért áldotta meg a Jóisten ilyen hosszú hajjal, hogy kárpótolja alacsony termetéért, és hogy felhívja az emberek figyelmét a lisztes ecet jótékony hatására.

október, Kanada – A vámhatóság ketrecekben rohangáló hörcsögfejű egereket helyezett el az átkelőknél, és akinél fönnállt a gyanú, hogy kábítószert csempészik, azt átvezették a hörcsögfejű egerek sorfalán. A hörcsögfejű egér még a kiképzett kutyáknál is érzékenyebb szaglásával könnyedén felfedezte a kábítószert, de akadt olyan csempész is, aki a félelmetesnek tűnő rituálé közben adta föl magát.

október, Bulgária – Közlekedési rendőr irányította a forgalmat egy útkereszteződésben, ahol a gyakori baleseteket a rendőr kar- és sípjelzéssel kívánták megelőzni. Egy elszabadult papagáj azonban megtanulta a síp hangját, és napokon át gubbasztva a közeli fán jókora közlekedési káoszt okozott Plovdivban.

november, Svájc – A berni pályaudvar poggyászmegőrzőjében, hajnali négykor kopogtatásra lett figyelmes egy arra sétáló utas. A rendészek fölnyitották a 30x60x80 cm-es csomagszekrényt, amelyből egy alkoholtól bűzlő, 22 éves fiatalember mászott elő. Arról fogalma sem volt, hogyan került a szekrénybe, csak arra emlékezett, hogy hokimeccset nézett a haverokkal.

november, Jugoszlávia – Már három évtizede tartotta ámulatban ismerőseit egy férfi, aki időjóslással foglalkozott. Három évtizeden át soha nem tévedett, mindig pontosan bevált az általa jósolt időjárás. Időnként a belgrádi sajtó és televízió is igénybe vette szolgáltatásait. A férfi maga sem tudta mire vélni különleges képességét, csak abban volt biztos, hogy ami van, azt használni kell.

november, Ausztria – A múlt hónapban rendeztek Salzburgban pedagógus-konferenciát, amelyen a pedagóguspálya egészségkárosító hatásaival foglalkoztak, a gyermekek viselkedése által kiváltott stresszel és agresszivitással. A konferencia után heteken át figyelte magát egy tanár, és arra a következtetésre jutott, hogy főleg akkor agresszív, ha előző este sokat piált.

december, Anglia – Föltűnt a telefontársaság alkalmazottjának, hogy Walthamstow városnegyedének egyik telefonfülkéje előtt napról napra egyre több ember várakozik, hogy telefonálhasson. A sor már az utca végén kígyózott, mikor rájöttek, hogy a készülék meghibásodása miatt szinte ingyenesek a távolsági hívások Ausztráliába és az USA-ba.

december, Spanyolország – A spanyol börtönök több mint hétezer lakója töltötte családja körében a karácsonyi ünnepeket. A törvények értelmében 3-6 nap kimenőt kaptak azok, akik a záruló évben nem sértették meg a fegyelmet, és nem tartoztak az úgynevezett első kategóriába, ahová a veszélyes, visszaeső bűnözőket, a gyilkosságért elítélteket, valamint a terroristákat sorolták. Ők a börtönben örvendtek Jézus Krisztus születésének.

december, Ausztria – Két bécsi tolvaj elkötött egy autót, hogy majd azzal rabolják ki a benzinkutat. Már folyt a rablás, mikor feltűntek a rendőrök. A két fickó kocsit és pénzt hátrahagyva menekültek. Arról már csak az újságokból értesültek, hogy a rabláshoz lopott kocsi tulajdonosa 80 ezer schillinget rejtegetett a kocsi ülése alatt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top