+ Irodalom

Hogyan kell briliáns gyűrűt lopni kisbabával?

Jólöltözött fiatal nő lépett be egy nápolyi ékszerüzletbe, maga előtt tolva bájos babakocsiját. A baba felsírt, a nő csitította, majd egy értékes briliáns gyűrűre mutatott. A kisgyerek ismét elbőgte magát…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1975.

július, NSZK – A természet lágy ölén táborozott egy társaság Grafenwöhr közelében. A friss levegő mindenkit korán elnyomott, kivéve egy 23 éves fiatalembert, akit annyira fölidegesítettek a brekegő békák, hogy elhatározta, móresre tanítja őket. Kimászott a sátorból és beugrott a tóba. A teste hamarosan élettelenül lebegett a víz színén. A békák tovább brekegtek.

július, Japán – A tengerbe süllyesztettek 283 tonna citromot Yoko Hama kikötőjében, mert a Kaliforniából érkező gyümölcsöt a törvény által tiltott, antiszeptikus anyaggal permetezték. A Yoko Hama kikötőjében úszkáló halak el nem tudták képzelni, mekkora hatalmas vízi élőlény lehet az, amelyiknek ekkora hatalmas, citromsárga ikrái vannak.

július, Franciaország – Speciális ismertetőjelet viseltek magukon a párizsi civil ruhás rendőrök, mert megesett, hogy bűnüldözés közben egymást puffantották le. A speciális ismertetőjelnek jól láthatónak, ugyanakkor a bűnözők számára felismerhetetlennek kellett lennie, különben azonnal kiszúrták volna. Például nem viselhetett minden civil ruhás rendőr piros rózsát a hajában.

augusztus, Dél-Korea – Éveken át büntetlenül garázdálkodott Szöulban egy zsebtolvajbanda. Tehették, mert elmondásuk szerint összesen 131 rendőrt vesztegettek meg. Nem is értették, hogyan kerülhette el figyelmüket az a rendőr, aki végül sittre vágta őket. Ezután 103 rendőrtisztet bocsátottak el állásukból. A maradék 28 továbbra is várta a vesztegetési ajánlatokat.

augusztus, Kolumbia – Bogotában megnyílt a boszorkányok első világkongresszusa. A négynapos találkozóra közel kétezer boszorkány érkezett, nők és férfiak vegyesen. A kongresszust belépődíj fejében civilek is látogathatták, ezért nem ritkán adták ki magukat boszorkánynak a kíváncsiskodók. A rendezvény ideje alatt kedvezményesen vásárolhatták a jövőjós kristálygömböket, a betegségűző csodaszereket, valamint a kongresszus szüneteiben diszkontáron adtak tenyérjóslatokat a boszorkányok.

augusztus, Olaszország – Jólöltözött fiatal nő lépett be egy nápolyi ékszerüzletbe, maga előtt tolva bájos babakocsiját. A baba felsírt, a nő csitította, majd egy értékes briliáns gyűrűre mutatott. A kisgyerek ismét elbőgte magát, mire a nő megkérte a pult mögött álló eladót, legyen kedves vigyázni a kocsiban kicsire, míg ő megnézi a gyűrűt a napfényben. Nagyon megtetszhetett a briliáns, mert nem jött vissza a babakocsiért, amelyben egy középkategóriás magnetofon sírdogált.

szeptember, Anglia – Az oxfordi grófságban ismét engedélyezték a hatóságok a testi fenyítést, ezen belül a nádpálca használatát a kilenc évesnél idősebb tanulóknál. Ezzel elnyomták a gyerekek az irányú motivációját is, hogy öregedjenek. A kilenc évesnél fiatalabb tanulókat is fenyíthették, ők rendeletileg nyaklevest kaphattak, de abból akkorát, hogy leszállt a fejük.

szeptember, Szovjetunió – Üzbegisztán központjában, Taskentben szovjet tudósok vulkánt állítottak elő.

szeptember, Mexikó – Monterreyben egy negyven utast szállító autóbusz sofőrje úgy döntött, hogy megmutatja annak a nyomorult mozdonynak, hogy a busz igenis gyorsabb közlekedési eszköz, mint a vonat. Az izgalmas verseny olyan útszakaszon folyt, ahol a párhuzamosan futó sínek egyszer csak keresztezték a busz útját. Ha a busz tényleg gyorsabb közlekedési eszköz lett volna, mint a vonat, akkor a busz átért volna a mozdony előtt, így viszont a mozdony felborította, bizonyítva azt is, hogy autóbuszon sokkal több embert ér halálos közúti baleset.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top