+ Film

Írósztrájk jöhet Hollywoodban a munka ünnepe után

Elkezdhetnek aggódni a sorozatfüggők. A legutóbbi hollywoodi írósztrájk kereken 100 napig tartott, elcsúsztatott epizódok, rövidebb évadok kísérték útját.

Kevesebb epizódra számíthatnak kedvenc sorozataikból, figyelmeztette a rajongókat a New York Post a napokban. Újabb írósztrájk jöhet ugyanis, amennyiben május másodikáig nem egyeznek meg a hollywoodi forgatókönyvírók és a producerek az új szerződésekről.

Az alapprobléma az, hogy  a stúdiók rekordmennyiségű összegeket profitálnak a sorozatokból, viszont ezt a bevételt az írókkal nem osztják meg. 2007-ben a DVD eladásokból származó nagyobb részesedést, illetve a webre írt tartalmakból származó korrektebb fizetést akart kiharcolni a szakszervezet.

A WGA legutóbbi sztrájkja kereken 100 napig tartott, 2007 novemberében kezdődött és 2008 februárjában ért véget.Azelőtt utoljára 1988-ban léptek sztrájkba a forgatókönyvírók.

A munkaszünet  olyan nagyobb sorozatokat is érintett, mint a Lost – Eltűntek, elcsúsztatott epizódok és rövidebb évadok bosszantották a sorozatrajongókat. A szövetség 3 évente tárgyalja újra a szerződéseket.

A jelenlegi megállapodás 2017 május 1-ig van hatályban, a frissített szerződéssel kapcsolatos tárgyalások március 13-án kezdődtek. Az esetleges sztrájk érintheti többek között a The Walking Dead epizódjait is, írja az index, akik viszont a Twin Peaks vagy a Trónok harca miatt aggódnak, megnyugodhatnak, mert  ezek már elkészültek.

A sorozatok mellett érintettek a napi talkshow-k és az olyan, hetente jelentkező varietéműsorok, mint a Saturday Night Live.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top