+ Ajánló

Jiddis jazz a Broadwayról

Különböző irányokból indultak, mégis egy helyre érkezett meg Szőke Nikoletta és Takács Nikolas, így kettősük produkciója valódi kuriózum a hazai zenei palettán.

Különböző irányokból indultak, mégis egy helyre érkezett meg Szőke Nikoletta és Takács Nikolas, így kettősük produkciója valódi kuriózum a hazai zenei palettán. Egymás karrierjét már régóta figyelték, végül Barcza Horváth József, Niki férje és producere hozta össze az első személyes találkozót. Az első perctől kezdve megvolt az emberi és a zenei összhang közöttük, így nem volt nehéz megtalálni azt az izgalmas zenei világot, ami hidat képez a jazz, a soul és a pop között.

 Szőke Nikoletta és Takács Nikolas koncert

Uránia Nemzeti Filmszínház  – Május 11. 19:00

Nikoletta és Nikolas a Zsidó Művészeti Napokra egy különleges műsorral készül. A XX. század meghatározó, zsidó származású slágergyárosainak legismertebb szerzeményeit adják majd elő. Zerkovitz Bélától Burt Bacharach-on át Alan és Marilyn Bergman munkásságán keresztül Michel Legrand-ig a nézőkkel együtt fedezik  föl azt a hangulatot, zsenialitást, kreativitást, muzikalitást, amit ezek a szerzők a világnak adtak. A két kiváló énekest a hazai jazzélet kiemelkedő, széles körben foglalkoztatott muzsikusai kísérik el erre a zenei utazásra.

Nikoletta művészetére akkor figyelt fel az ország, amikor 2005-ben megnyerte a Montreux Jazzfesztivál keretében rendezett nemzetközi jazzénekversenyt, sőt, ő lett a közönségdíjas is. 2012-ben Junior Prima Díjjal tüntették ki. Itthon és külföldön állandó teltházas fellépője a jazzkluboknak, fesztiváloknak, koncertezett többek között New Yorkban, Londonban, Koppenhágában és Tokióban, énekelt együtt Bobby McFerrinnel, Kurt Ellinggel, Michel Legrand-nal. Eddig 6 lemeze jelent meg Japánban, hetedik önálló albuma 2017 tavaszától kapható Japánban, az Egyesült Államokban és Európa számos országában.

Nikolas 2010-ben az ismert televíziós tehetségkutató verseny döntőseként vált az ország kedvencévé. Az R’n’B, a soul és a funk a lételeme, de emellett a jazz világában is otthonosan mozog, valójában ezzel az új produkcióval visszatért zenei gyökereihez, hiszen mindig is részese volt az életének és a koncertjeinek a jazz zene, legyen szó klasszikus jazz standardről, akár egy smooth jazzesebb dalról. Magyarországon eddig 5 nagylemeze jelent meg, és folyamatosan járja fellépéseivel az országot.

Zenekari felállás:

Szakcsi Lakatos Róbert – zongora

Horváth Barcza József – nagybőgő

Fenyvesi Marci – gitárok

Balogh Lacika – dobok

Czibere József – ütőhangszerek

Szőke Nikoletta és Takács Nikolas – ének

Jegyvásárlás

(x)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top