+ Irodalom

Ebben a városban nadrágban kellett járnia a lovaknak az utcán

Rendeletet adott ki Angra dos Reis város tanácsa a köztisztaság fenntartása érdekében.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1966.

október, USA – Miamiban egy autómosó, hogy növelje forgalmát, figyelemfelkeltő reklámot függesztett ki a garázskapura: Ingyen mosunk elefántot, kocsit is alig drágábban. A várt hatás nem maradt el, országszerte híre ment a jópofa reklámnak. Egy vándorcirkusz, értesülve a kedvező ajánlatról, kis kerülővel ugyan, de útba ejtette az autómosót. 22 jól megtermett afrikai elefántjuk volt.

október, Svédország – Stockholmban 23 éves korában betört egy férfi az üzletházba. Hogy munkájában senki ne zavarja, megölte az irodában tartózkodó mérnököt, majd kiment a fürdőszobába, hogy lemossa a vért a kezéről. Nem mindennapi igyekezetében a vízcsap eltört a kezei között és forró vízsugár vágott az arcába. Az ittas és kábítószer hatása alatt álló rabló olyannyira nem tudta mire vélni a történteket, hogy sokkot kapott, összeesett és a helyszínen meghalt.

október, Japán – Egy tokiói nagyáruház próbafülkéjéből ájultan zuhant ki egy nő. Az eladó mindjárt látta, hogy megindult a szülés, amit a fiókból elővarázsolt eszközök segítségével rövid idő alatt levezetett. Az asszony boldogan és véresen ölelte magához újszülöttjét, s köszönetképpen csak annyit mondott, köszönöm. Ugyan, semmiség, válaszolta az eladó, évente hetven szülést vezetünk le itt a boltban.

november, Brazília – Rendeletet adott ki Angra dos Reis város tanácsa a köztisztaság fenntartása érdekében. A lovak, öszvérek, szamarak, és bármely igavonásra használt állatok szolgálati idejük alatt, amíg a város utcáin közlekednek, kötelesek nadrágot hordani.

november, USA – Egy New York-i pszichológus azt hangoztatta praxisában, hogy a sírás feloldja a lélek rejtett zugaiban megbúvó görcsöket is. Bőgjünk csak nyugodtan, biztatta pácienseit. Néhány esetben azonban nem sikerült könnyre fakasztani az idegi problémákkal küzdő beteget. Ilyenkor jól bevált eszközeit alkalmazta, vöröshagymával, éterrel és ammóniával gyógyított.

november, Anglia – Két régi barát találkozott egy londoni parkban, megölelték, megcsókolták egymást. Jól nézel ki, mondta az egyik, csak a mosolyod valahogy olyan furcsa. A francba, hát te is észrevetted, bosszankodott a másik, rendesen bevásároltam ezzel a műfogsorral. Még a nyáron vettem kedvezményesen. A hadseregnek már nem volt rá szüksége, a hadügyminisztérium piacra dobott belőlük hatezret.

december, Magyarország – Szolnok megye termelőszövetkezeteiben nagy volt az év végi készülődés. Száz darab hat-nyolc hetes kismalacot különítettek el. Az állatgondozók megmosdatták ők, s ettől kezdve folyamatosan tisztán tartották az állatokat, hogy nagy örömöt szerezzenek a szilveszter éjszakai sorsoláson.

december, Egyiptom – Az erkölcstelenség és korrupció ellen folytatott kampány jegyében a kormányzó elrendelte Kairóban, hogy a nőket zaklató férfiakat nyírják kopaszra. Abban az időben kopasz férfi csak sapkában ismerkedhetett, bár abban a melegben így is gyanús volt.

december, Svájc – A Genf melletti Confignonban gyermekek számára nyitottak szállodát. A hosszabb-rövidebb időre távol maradó szülők tíz évesnél nem idősebb gyermekeiket helyezhették el itt. A tartózkodás és őrzési időt maximum egy évben állapították meg. A szálloda bárjában a törzsvendégeknek sem lehetett sörözni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top