+ Tánc

Tobzódó érzelmek bizarr és elegáns világába leshet be a közönség

Szerelmeseink nem találják egymással a kapcsolatot, és kibillennek a szinkronból.

Neil Hilborn kényszerbeteg költő OCD című versétől inspirálva alkotta meg legújabb koreográfiáját Sharon Eyal. Az izraeli koreográfus és Gai Behar alkotta L-E-V társulat OCD Love című produkcióját csütörtökön és pénteken láthatják az érdeklődők a Trafó Kortárs Művészetek Házában a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretében.

Eyal ezúttal a szeretet akadályainak eredt a nyomába: szerelmesei nem találják egymással a kapcsolatot, és kibillennek a szinkronból.

A tobzódó érzelmek bizarr és elegáns világába profi, karakteres táncosok vezetik el a közönséget. A mozdulatok Ori Litchik pulzáló techno ütemeire születnek meg, hipnotikus és erőteljes táncelőadássá összeolvadva.

Sharon Eyal és Gai Behar négy évvel ezelőtt hódította meg a budapesti közönséget a House című előadással, majd 2015-ben két felújításukkal tértek vissza.

Az alkotópáros már egy évtizede dolgozik és él együtt. Két éve megalapították társulatukat a zenéért felelős Ori Lichtikkel közösen. Stílusukban keveredik a Batsheva társulattól örökölt Gaga technika és Eyal védjegye, az androgün erotika.

Eyal a Batsheva házi koreográfusversenyén tűnt ki először tehetségével és idővel az alapító, Naharin mögött a társulat második számú koreográfusává nőtte ki magát.

2011-ben lépett ki Naharin árnyékából és társával, Gai Beharral ízekre szedték a Gaga táncstílust, majd újra összerakták és kiegészítették a 21. század bizarrságával.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top