+ Film

Magyar film lett a legjobb játékfilm a bécsi filmfesztiválon

A filmfesztivál díjátadó ünnepségét szombaton este tartották a bécsi Uránia moziban. Az ötnapos mustrán 141 közép- és kelet-európai filmalkotást vetítettek.

Till Attila Tiszta szívvel című alkotása kapta a legjobb játékfilm díját, Tarr Bélát pedig életműdíjjal tüntették ki a Bécsben megrendezett Let’s CEE Filmfesztiválon.

A filmfesztivál díjátadó ünnepségét szombaton este tartották a bécsi Uránia moziban. Az ötnapos mustrán 141 közép- és kelet-európai filmalkotást vetítettek az osztrák fővárosban és más helyszíneken.

A legjobb játékfilmnek járó Uránia Csillaga-díjat Till Attila Tiszta szívvel című alkotásának ítélte oda a szakmai zsűri. Az elismerést a film főszereplője, Fenyvesi Zoltán vette át az ünnepségen.

A kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló Tiszta szívvel már a világ számos filmfesztiválján sikert aratott: Szerbiában, Luxemburgban, Amerikában, Németországban, Görögországban, Franciaországban és Egyiptomban is díjazták a szakmai zsűrik és a közönség egyaránt. Az akcióvígjáték az Oscar-díjas Saul fia című filmet gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével.

A bécsi díjátadó gálán nagy hatású filmes munkássága elismeréseként Tarr Bélát életműdíjjal tüntette ki a Let’s CEE Filmfesztivál. A világhírű filmes, aki személyesen vette át a díjat, vasárnap “A filmkészítés művészetéről” címmel mesterkurzust tart. A rendezvényen levetítik A torinói ló című utolsó filmjét, amely számos más elismerés mellett 2011-ben a zsűri nagydíját is elnyerte a Berlinalén.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top