+ Életmód

Ilyen volt a tegnapi sötétség Győrben, Debrecenben és Budapesten

Rekordszámú, 184 ország részvételével söpört végig a világon a Föld Órája akció, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás negatív hatásaira.

Rekordszámú, 187 ország részvételével söpört végig a világon a Föld Órája akció, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás negatív hatásaira. Budapesten fejlámpás túrával tették emlékezetessé az estét a Normafánál.

Kombóképen a győri Kossuth híd a Föld órája elnevezésű akció előtt, kivilágítva (felül), és az akció idején, kivilágítatlanul 2017. március 25-én este. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Szombaton 20:30 és 21:30 között aludtak ki a fények azzal a céllal, hogy a mozgalomban résztvevők közösen “világítsanak rá” az éghajlatváltozás negatív hatásai elleni fellépés szükségességére. Idén 187 ország több mint hétezer településén közel 2,5 milliárd ember csatlakozott a kezdeményezéshez.

Oroszországban és Argentínában ezúttal a tengerek védelmére helyezték a hangsúlyt, Brazíliában a kiemelten fontos természeti értékek védelme mellett álltak ki, míg Dél-Afrikában a megújuló energiák fontosságának adtak hangot, Kínában pedig a fenntartható életmód került előtérbe.

Kombóképen a Debreceni Egyetem főépülete a Föld órája elnevezésű akció előtt, kivilágítva (felül), és az akció idején, kivilágítatlanul 2017. március 25-én este. MTI fotó: Czeglédi Zsolt

A budapesti Normafán tartott fejlámpás túra mintegy 150 résztvevőjének páratlan erdei látványvilágban volt része, amikor a fények kihunytak és elsötétült a város.

Az eseményen túl a WWF Magyarország idén a helyi önkormányzatok energiagazdálkodásban betöltött szerepét helyezte a középpontba. Felmérés indult, amelynek célja az önkormányzati intézmények fűtési energiagazdálkodásának, valamint az önkormányzatok települési energiagazdálkodásban betöltött szerepének és az ebben rejlő lehetőségeknek a megismerése – fogalmaztak a szervezők hozzátéve, hogy a www.foldoraja.hu oldalon részletezett felmérésben aktívan részt vevő települések közül három, értékes energiahatékonysági csomagot is kap.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Amit teszünk ma, az határozza meg a holnapot. A Föld Órája ismét megmutatta, hogy együtt képesek vagyunk a fenntartható jövő megteremtésére, amelyet a jövő generációi megérdemelnek

– mondta Vaszkó Csabát, a WWF Magyarország Éghajlatváltozás és Energia Programjának vezetője.

Kombóképen a kivilágított Győri Püspökvár (b) és a Nagyboldogasszony-székesegyház (j) tornya, elöl a várfalsétány a Föld órája elnevezésű akció előtt, kivilágítva (felül), és az akció idején, kivilágítatlanul 2017. március 25-én este. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Vaszkó Csaba szerint az önkormányzatok szerepe  jelentős az energiahatékonyság fejlesztésében. Mint mondta: áprilisban teszik közzé a felmérés eredményét, amely közös gondolkodást indíthat el a hazai települések hatékony és környezetbarát energiagazdálkodásának fejlesztésében.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top