+ Irodalom

Az idős embereket a Holdra kell szállítani

Washingtonban egy egyetemi orvostanár arról értekezett, hogy ha beindul az űrközlekedés, akkor az idős embereket a Holdra kell szállítani. A Holdon ugyanis a gravitáció hatoda a földinek…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1961.

január, Tanzánia – Kibondoban jó ideje tartott a szárazság, pedig a bennszülött időjósok minden praktikát kipróbáltak, hogy vizet facsarjanak az égből, de felhő híján nem sikerült nekik. Az aszály elpusztított szinte minden növényt. Végül a bennszülöttek éktelen haragra gerjedtek, és a dzsungel mélyére kergették az időjósokat. Nem bírták tovább hallgatni a hatalmas, több napig tartó felhőszakadásról szóló jövendölést.

január, USA – Washingtonban egy egyetemi orvostanár arról értekezett, hogy ha beindul az űrközlekedés, akkor az idős embereket a Holdra kell szállítani. A Holdon ugyanis a gravitáció hatoda a földinek, így az idős emberek súlya is hatoda lesz, és nem kell botra támaszkodva, elöregedett izmaik kiszolgáltatottságától szenvedniük, könnyedén rohangálhatnak a Hold felszínén.

január, Anglia – A Middlesex grófság közegészségügyi tisztviselője újságcikkben fejtette ki véleményét a dohányzó gyerekekről. Törvény tiltja, hogy a 16 év alatti gyerekeknek darabszám adjanak el cigarettát a trafikosok, azok mégis megtették. Sőt, az iskolák környékén működő trafikok az egészen kicsi gyerekeknek fél szálat is adtak.

február, NSZK – A járókelők hangos horkolásra lettek figyelmesek. A hangok egy parkoló autó csomagtartójából szűrődtek ki. A jóakarók értesítették a rendőrséget, és csakhamar kiderült, hogy a horkoló férfi még az éjjel balhézott össze a feleségével, s hogy meg ne fázzon, befeküdt az első nyitva talált kocsi csomagtartójába.

február, Olaszország – Egy milánói férfi feltalálta az öngyújtó és gyufa használata nélküli dohányzást, vagyis az öngyulladó cigarettát. A cigaretta végét bevonta egy kénes anyaggal, amit csak hozzá kellett érinteni a smirgliszerű doboz oldalához, s máris lángra lobbant a cigaretta. Egyetlen veszélye, hogy a dohányos így a kénes füstöt is letüdőzte.

február, NDK – A kelet-német vöröskereszt csecsemőgondozási tanfolyamán nők mellett férfiak is részt vettek. A nyilvános tanfolyamon megjelent fotósok kedvelt témája volt, ahogyan a fiatalemberek megrendülten gondos mozdulatokkal fürdettek egy műbabát.

március, Tajvan – Mint a világvárosok többségében, Tajpeiben is nagy gondot okozott a növekvő városi forgalom kezelése. Csakhogy Tajpeiben nem az autók, hanem a kerékpárosok tömegei akadályozták a forgalmat. A városatyák összedugták a fejüket, és hathatós rendeletet eszeltek ki. Felszólították az autótulajdonosokat, hogy ha rendet szeretnének a közlekedésben, akkor fejenként vásároljanak össze legalább tíz riksát, és semmisítsék meg őket.

március, Ausztria – A fényűzően káprázatos bécsi operabállal egy időben tartották meg kicsi és félhomályos operabáljukat az osztrák főváros Neubau kerületének kevésbé gazdag lakói. Ezzel a rendezvénnyel is jelezni kívánták, hogy az osztrák kultúra nem csak a gazdagoké, ahogyan a levegő sem.

március, NSZK – Ansbach városában egyre több gyalogost gázoltak el sötétedés után, ezért a város vezetői ellátták a gyalogosokat macskaszemekkel. A macskaszemet a gyalogos hátára kellett feltűzni. A szokatlan viseletnek köszönhetően találtak olyan elgázolt embert, akinek a kabát alatt, a pulóverjére volt tűzve a macskaszem.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top