+ Irodalom

Miért nem szabad viharban grillezni?

Durban egyik lakónegyedében összejött egy kisebb társaság piknikezni. Azon tanakodtak, hová állítsák a grillezőt, mígnem az egyik asszony azt javasolta, annál a szép lombos fánál telepedjenek le, mert ha netán elered az eső, akkor sem áznak meg.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1960.

október, Kolumbia – Egy fővárosi moziban elaludt az egyik alkalmazott, s mikor fölriadt, véletlenül megnyomta a vészcsengőt. Az izgalmas katasztrófafilmbe belemelegedett közönség azon kapta magát, hogy a pánikhangulat lelépett a filmvászonról. A kijárat felé zúduló tömegben hat nézőt tapostak halálra, akik ezúttal teljes mélységében átélhették a film atmoszféráját.

október, NSZK – Az új frankfurti könyvtár falait hő- és hangszigetelő anyaggal vonták be, hogy az elmélyülni vágyó olvasókat se hőhatás, se hanghatás ne zavarja az olvasásban. Akinek komfortosabb és testhezállóbb a fekve olvasás, az alagsorban választhatott magának a minden kényelmet kielégítő függőágyak közül.

október, Olaszország – Megharagudott a lány a barátnőjére, mert elszerette tőle a vőlegényét. A lány bosszút forralt. Elérkezett az esküvő napja, elrejtőzött a templom kapujában, s mikor megjelent az ifjú pár, egy vödör melaszt öntött a menyasszony fejére. Nagy kavarodás támadt, a vőlegény nekiesett a lánynak, aki végül elnézést kért, beismerte, hogy tévedett. Volt barátnője és régi szerelme egy másik templomban házasodott össze.

november, Franciaország – Memours városának rendőrsége hatalmas erőkkel végzett nyomozása nem járt sikerrel. Arra az ügyre kellett volna fényt deríteniük, vajon ki lopta el a városba vezető utak széléről a kilométerköveket. A rendőrfőnök ellenben azt hangoztatta, nem az az elsődleges kérdés, hogy ki lopta el, hanem az, hogy miért? A közrendőrök figyelmét arra az eshetőségre is felhívta, hogy hátha valaki házat akar építeni belőlük.

november, Magyarország – Új olasz bonbon-különlegességet hoztak forgalomba. A doboz fedőlapján ez állt: Csak felnőtteknek! A kíváncsi gyerekeket mindennél jobban izgatta, milyen édesség lehet az, amiből ők nem ehetnek. A feliratnak köszönhetően mind több kisgyerek kóstolta meg szülői felügyelet nélkül a whisky és konyak tartalmú bonbon-különlegességeket.

november, USA – Egy hírhedt zsebmetsző beállított a fogorvoshoz, mert borzalmasan fájt a foga. A szakma a vérében volt. Míg kínkeservesen szenvedett a foghúzás alatt, ellopta a fogorvos pénztárcáját.

december, Dél-Afrika – Durban egyik lakónegyedében összejött egy kisebb társaság piknikezni. Azon tanakodtak, hová állítsák a grillezőt, mígnem az egyik asszony azt javasolta, annál a szép lombos fánál telepedjenek le, mert ha netán elered az eső, akkor sem áznak meg. Begyújtották a szenet, s amikor már csak izzott, föltették a bepácolt húsokat. Söröztek, diskuráltak, miközben az égen sötét felhők gyülekeztek, majd hamarosan eleredt az eső. A húsok még csak félig sültek át, dicsérték az asszony előrelátását. Ám egy váratlan pillanatban villám csapott a hatalmas fába, és a hattagú társaság a grillhúsokkal együtt szénné égett.

december, Skócia – Dumbarton raktáraiban nagy mennyiségben őrizték a whiskyt. A raktárnokok hosszú ideig eredménytelenül küzdöttek a betörők ellen, mígnem egyiküknek eszébe jutott egy eredeti történelmi megoldás, amely egy régi skót mondából származott. Beszereztek tizenkilenc ludat, és szabadjára engedték őket a raktárban. Kicsit ugyan összefosták a padlót, de ezután, a ludak éktelen gágogása alapján minden betörőt elfogtak.

december, Anglia – Egy képviselő azért tiltakozott, mert a Londonban bemutatott, marslakókról szóló külföldi filmvígjátékban a marslakó altisztet ostobábbnak ábrázolták, mint a marslakó közlegényt. Az interpellációra azt a hivatalos választ kapta, hogy a marslakók ilyetén ábrázolása semmilyen szempontból nem vet árnyékot a brit hadsereg becsületére.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top