+ Irodalom

Vízbe fulladt a férfi, aki a jótékonysági árverésen családi sírboltot nyert

La Pazban az áruházak jótékonysági árverést rendeztek, az ünnepség tombolájának főnyereménye egy családi sírbolt volt. A főnyereményt egy agglegény ütötte meg…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1960.

április, Spanyolország – Barcelonában megtartották az első nemzetközi bélyeggyűjtő kongresszust és bélyegkiállítást. Az amerikaiak egyúttal kiállították a jövő levelezőgépét. A lezárt borítékot egy gépbe tették, ami felnyitotta, majd lefényképezte a tartalmat, rádión továbbította a rendelkezési helyre, ott a rádióhullámokat ismét írásjelekké alakították, levélpapírra rögzítették, és lezárták a borítékot. A találmányt zseniálisnak tartották, ám a bélyeggyűjtők dühöngtek miatta, mert így nem lesz szükség bélyegre.

április, NSZK – Az offenbach am maini ipari vásáron többek között bemutatták a divatos női öltözködés kiegészítőinek legújabb kollekcióját. A retikülre szerelt minibár három üvegből és három pohárból állt. A minibár tervezőjét nyilvánvalóan az a humánus gondolat vezérelte, nehogy kiszáradjanak az egy helyben hosszasan trécselő nők.

április, Franciaország – A teremőröknek erőszakkal kellett eltávolítaniuk két férfit Párizsban a Louvre-ból. A két férfi leült a Mona Lisa-val szemben, majd az egyik félmeztelenre vetkőzött. A másik elővette a szerszámokat, és hozzálátott a férfi mellkasán Mona Lisa tetoválásához. A tetováló azzal védekezett, hogy ő nem dolgozik másolatok alapján, neki csak az eredeti ad ihletet.

május, Bolívia – La Pazban az áruházak jótékonysági árverést rendeztek, az ünnepség tombolájának főnyereménye egy családi sírbolt volt. A főnyereményt egy agglegény ütötte meg, aki a sorsolás után néhány nappal egy folyóba fulladt, és soha többé nem került elő.

május, USA – Egy vidéki lap szerkesztője meg akarta nyerni a városka legnagyobb kereskedőjét, hogy hirdessen a lapjában. A boltos egyre csak azt hajtogatta, hogy ő soha nem olvas hirdetéseket, és nem is hisz bennük. Ha hajlandó hirdetni, mondta a szerkesztő, bebizonyítom, hogy az emberek olvassák a hirdetéseket. Miniatűr betűkkel a következő jelent meg az újságban: Mit forgat a fejében Joe Jenkins? Másnap reggeltől estig kíváncsiskodó vásárlók zaklatták a kereskedőt. A lap következő számában is megjelent, most már jól olvashatóan egy hirdetés: Joe Jenkins természetesen azt forgatja a fejében, hogy ezentúl mindig a mi lapunkban hirdet.

május, Ausztrália – Catoomba város lakói azon töprengtek, hogyan ünnepelhetnék a karácsonyt ők is úgy, mint az északi féltekén, hóban süvítő rénszarvas szánnal, amely dugig van ajándékokkal. A város vezetése kihirdette, hogy ezentúl két karácsonyuk lesz, egy a szokások szerint december végén, és lesz egy havazós karácsony is, július 25-én.

június, Uruguay – Egy volt uruguayi miniszter kijelentette, hogy számára teljességgel érthető, hogy miért van annyi államcsíny az országban. A magyarázat egészen kézenfekvő, mondta, ugyanis rengeteg olyan uruguayi honfitársam van, aki még nem volt államelnök.

június, NSZK – Zsebrakétát hoztak forgalomba hajótöröttek számára. Bárki megvásárolhatta a rakétát, aki úgy érezte, hogy fönnáll a veszélye annak, hogy hajótörést szenved. A zsebrakéta a fényjelző rakétát 600 méter magasra lövi ki, és akkora, mint egy toll, a belső zsebben is könnyedén elfér. Kicsiny mérete miatt komoly veszélyt jelent azok számára, akik üzleti tárgyaláson a papír fölé hajolva ezzel óhajtanák papírra vetni szignójukat.

június, Franciaország – Ügyességi versenyt rendezett egy autóklub Epernayban a Mercier pezsgőgyárban. A résztvevőknek a pezsgőgyár pincefolyosóin, sok millió üveg pezsgő között kellett végigszáguldani kocsijukkal úgy, hogy a készlet egyetlen darabja se sérüljön. A versenyen legjobb időt futott versenyző lett a győztes. Néhány versenyző azért elmondta, hogy hatalmas csábítást éreztek frontálisan a pezsgőkbe hajtani, mert erre soha többé nem lesz alkalmuk.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top