+ Irodalom

A lezuhant repülőgép roncsai között találtak egy élő kisgyereket

A La Pazba tartó személyszállító repülőgép röviddel a felszállás után kigyulladt, és 54 főnyi utassal, 4 főnyi személyzettel a fedélzetén felrobbant. A gép utasai szörnyethaltak.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1960.

január, USA – Pittsburgh-ben letartóztattak egy John James nevű, 19 éves fiút, mert ellopott egy autót. Néhány száz méter után a kocsi motorja leállt, ezért kénytelen volt egy másikat is ellopni, amivel az elsőt vontatta. De így sem jutott messzire, mert a második kocsiból kifogyott a benzin, ezért kénytelen volt egy harmadik kocsit feltörni és áttölteni belőle a benzint.

január, Japán – Tokió egyik legzsúfoltabb fürdőjében számos módszert kipróbáltak, hogy a vendégek minél gyorsabban cserélődjenek, de igazán egyetlen ötlet sem vezetett eredményre. Akkor megkérdezték a személyzetet. Az egyik kabinos azt javasolta, szereljék le a tükröket. A férfiak ezután három, a nők nyolc perccel hamarabb hagyták el öltözőt.

január, Rodézia – Egy 27 éves férfi néha napokig nem tudott aludni. Bekéredzkedett egy áruház kirakatába, hogy szemtanúk előtt fölállítsa az ébrenléti világcsúcsot. Összesen 131 és fél órán, azaz majdnem öt és fél napon keresztül nem hunyta le a szemét. Röviddel a világcsúcs beállítása utána lepihent.

február, Franciaország – Párizs egyik legforgalmasabb útkereszteződésében hosszú évekig megszokott látványt nyújtott egy koldus, aki táblát hordott a nyakában, rajta felirat: Süketnéma. A férfi vállán színes papagáj ült, ő köszönte meg az adományokat. Ekkortájt történt, hogy a koldus elveszítette hitelét az adományozók előtt. Kiderült, hogy a papagáj nem beszél, ellenben a koldus hasbeszélő.

február, Bolívia – A La Pazba tartó személyszállító repülőgép röviddel a felszállás után kigyulladt, és 54 főnyi utassal, 4 főnyi személyzettel a fedélzetén felrobbant. A gép utasai szörnyethaltak. Amikor tüzetesen átvizsgálták a szétszóródott roncsok területét, találtak egy súlyosan sérült, de élő kisgyermeket.

február, Svédország – Sund községben mindenütt volt villany, kivéve egyetlen házban. Egy nap a családfő mégis úgy döntött, hogy televíziót vásárol. A készüléket kedves barátjánál helyezte üzembe. Ezután minden este átment a családjával televíziót nézni. A család két szülőből, három leányból, két fiúból, és két unokából állt, ha a többi tizenkét rokon nem volt épp náluk.

március, Alaszka – Gambell nevezetű falucskának összesen 350 lakója volt. A második világháborúban itt működött az amerikaiak egyik légitámaszpontja. A háború után felszámolták az egységet. Csakhogy hosszú háborúra berendezkedve ott volt még 7000 hordó sör. Elszállítani nem tudták, ezért elásták. Amikor a gambelli fiatalokhoz eljutott a hordók híre, keresésbe fogtak, és nem is eredménytelenül. Alkoholmámor, bűnözés, erőszak köszöntött a falura, melynek vezetése könyörögve kérte az amerikai vezetést, hogy szállítsák el a hordókat. Sörművelet néven útnak indítottak egy teherszállító gépet, de már csak 163 hordót találtak.

március, NSZK – Hosszú kísérletek után új szemüveget mutattak be Münchenben. A szemüveg segítségével vízszintesen fekvő helyzetből is nézhető a televízió, ugyanis a szemüveg lencséje egy prizma. A találmány lényege, hogy a szemüveg használója testhelyzet-változtatás nélkül elaludhat tévénézés közben.

március, Bali – A pék aznap a szokásosnál jobban megsütött egy sor kenyeret. Az árusítás végére csak égett héjú kenyér maradt a pulton, mire az egyik vevő úgy bepöccent ezen, hogy elhatározta, móresre tanítja a péket. A rendőrség az utolsó pillanatban érkezett a helyszínre, mikor a férfi rá akarta zárni a pékre a lángoló kemence ajtaját.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top