+ művészet & politika

A Hamilton színészei letámadták a színházban Trump alelnökét

Mi vagyunk, uram, a sokféle Amerika, amelyet megriaszt és aggodalommal tölt el, hogy az önök új kormányzata nem fog védelmébe venni bennünket, a bolygónkat, a gyermekeinket, a szüleinket, vagy nem fog megvédeni minket és elidegeníthetetlen jogainkat – olvasta fennhangon Dixon színész.

Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnöke bocsánatkérést követelt szombaton a Hamilton című Broadway-musical szereplőitől, miután a színészek nyilvánosan aggodalmukat fejezték ki a leendő republikánus kormány politikájával kapcsolatban, a New York-i előadást megtekintő alelnökjelöltnek, Mike Pence-nek címezve szavaikat.

https://www.youtube.com/watch?v=GMp6WHWJHf4

Donald Trump Twitter-bejegyzésben panaszkodott amiatt, hogy – szavai szerint –

a Hamilton szereplőgárdája nagyon otrombán bánt tegnap este egy nagyon jó emberrel.

Nyomatékul hozzátette, hogy

a színháznak mindig biztonságos és különleges helynek kell lennie.

Aztán így folytatta:

A mi csodálatos leendő alelnökünket, Mike Pence-t letámadták a Hamilton színészei tegnap este a színházban, kamerák kereszttüzében. Ennek nem lett volna szabad megtörténnie!

Válaszul Brandon Victor Dixon, aki a péntek esti előadás után fordult a színpadról Pence-hez, azt twittelte

A társalgás nem letámadás, uram.

Egyúttal nagyra értékelte, hogy Pence megállt és végighallgatta őt.

Dixon péntek este a musical szereplőgárdája nevében fordult üzenetükkel a nézőtérről távozni készülő leendő republikánus alelnökhöz, arra szólítva fel az alakulóban lévő új amerikai kormány tagjait, hogy minden amerikai érdekében tevékenykedjenek. Az üzenetüket rögzítő videót a Hamilton stábja feltette twitteres közösségi oldalukra.

Mi vagyunk, uram, a sokféle Amerika, amelyet megriaszt és aggodalommal tölt el, hogy az önök új kormányzata nem fog védelmébe venni bennünket, a bolygónkat, a gyermekeinket, a szüleinket, vagy nem fog megvédeni minket és elidegeníthetetlen jogainkat

– mondta Dixon fennhangon, a közönség füle hallatára.

Őszintén reméljük, hogy ez az előadás ihletésül szolgált önnek ahhoz, hogy megőrizzék a mi amerikai értékeinket és mindannyiunkért dolgozzanak

– tette hozzá a színész.

Az országszerte rendkívül népszerű Lin-Manuel Miranda által szerzett musicaldarab, amely tavaly azonnal viharos sikert aratott a Broadway-n, az Egyesült Államok egyik alapító atyjának és első pénzügyminiszterének, Alexander Hamiltonnak a történetét meséli el, tucatnyi rap, jazz és hip-hop dalbetéttel.

A Twitterre felkerült színházi videón, amelyet az egyik néző készített, látni, hogy Mike Pence-t üdvrivalgással vegyes pfújolással fogadja a nézőközönség az előadás előtt. A nézők egy része akkor is pfújolt, amikor Dixon a színpadról bejelentette, hogy Pence is a nézőtéren van.

A színész azonban nyomban rendre intette a közönséget, leszögezve, hogy „nincs itt semmi pfújolni való, hölgyeim és uraim”.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Erzsébet Czebe Tóth szerint:

    Persze mindannyian nagyon liberálisak, demokratikusak stb stb stb…..meg még az is érdekelne, hogy ki /kik is támogatják Őket ?????Természetesen azt is demokratikusan

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top