Folytatódik Attenborough szupersorozata, a Bolygónk, a Föld

Planet Earth II

David Attenborough Bolygónk, a Föld című sorozatának folytatása (Planet Earth II) vasárnap debütált Nagy-Britanniában.  A második széria premierjét több mint kilencmillióan látták a BBC One tévécsatornán.

A hatrészes sorozat narrátora a 90 éves természettudós, David Attenborough, aki az első epizód látványos, bevezető képsoraiban hőlégballonnal kelt át az Alpok felett. A BBC News szerint azonban a bevezető epizód elsősorban a szigetekkel foglalkozott: a nézők találkozhattak a Karácsony-szigetek vörös rákjaival, a Panama közelében fekvő Escudo háromujjú törpelajhárjaival és a madagaszkári makimajmokkal.

A közösségi médiában viszont a legtöbben ahhoz a szívszorító jelenethez szóltak hozzá, amelyben a kígyók egymással versenyezve vadásznak fiatal iguánákra a Galapagos-szigeteken. A The Daily Telegraph kritikusa “félelmetesnek” festette le a képsort és nem fukarkodott a sorozat folytatásának dicséretével.

A bevezető epizód alapján a Bolygónk, a Föld II. felülmúlja az eredeti szériát – a legjobbak közé tartozó, elképesztően élő és megragadó természetfilm

– fogalmazott Gerard O’Donovan.