Ifjabb Knézy Jenő meggyalázta az olimpia eszméjét

Yusra-Mardini

Riporter nem volt még olyan ellenszenves, mint ifjabb Knézy Jenő, mikor olimpiai közvetítéséből kihagyta Yusra Mardini, szíriai menekült úszónő nevét, és nem említette meg a menekült csapatot sem, amit a NOB javaslatára állítottak össze. A nézők még facebook-csoportot is indítottak a médiából való eltávolítására.

Mindezt a Magyar Helsinki Bizottság alaposan feltárta blogjában:

Vegyük az alapállítást: „Egyszerűen tudtam, hogy ez szakmailag nem fontos futam” – közli ifj. Knézy úr azzal kapcsolatban, hogy nem sikerült kimondania a menekültcsapatból az olimpián rajthoz álló Yusra Mardini nevét, és azt, hogy a menekültcsapatot képviseli. Ebből tehát az következik, hogy szakmailag nem fontos annak a versenyzőnek az úszása, aki 17 ember életét mentette meg többedmagával még gyerekként, és akinek történetéről egy héten belül írt például a New York Times, a The New Yorker és Daily Mail, és akinek a közmédia szerint szakmailag lényegtelen eredményéről beszámolt többek között a CNN és a The Guardian is. A szakmaiság persze bizonytalan fogalom, és bizonyosan a magyar közmédia érti azt helyesen, szemben a felsorolt médiumokkal.

Hogy mivel mentegetőzött ifj. Knézy, olvasd tovább a blogban.12 hozzászólás

Írd le a véleményed!
 1. Tökalsó

  Szakmailag értékelhetetlen futamot miért kellett volna egy magyar riporternek ajnároznia??
  Ez a migráns csaj a 41-ik lett az induló 44-ből a mezőnyben!!!!!!!!!
  Hihetetlen ez az ultraliberális csapat, ezeknek csak az illegális bevándorló hordáknak az érdekei fontosak.

 2. A. Zimmer

  Megmentett 17 embert (állítólag), ezért jutalomból indulhatott az olimpián, teljesítmény nélkül. Az olimpia a teljesítményről szól és nem arról, hogy ki milyen jutalomból indul. Teljesíteni kell egy szintet azért, hogy elindulhasson az olimpián, ez nem jutalom, ennyi erővel jutalomból kaphatott volna rögtön érmet is.
  A versenyzői teljesítménye alapján még csak említésre sem méltó.

 3. Bertalan Magyar

  Meggyalázta. Tehát szerintetek ez a tett egyenértékű azokkal, amelyeket “migránsok” követtek el nők sérelmére, szerte Európában?

 4. Kovács András

  Hát mindjárt magam alá esek. Hogy történhetett ilyen? Na legyen már végre vége ennek a baromkodásnak! Talán pár könnycseppet megérdemelne az átlag magyar család is, akik az ilyen erőltetett világbaromság terjeszkedése ellenére talpon maradtak, reményteli jövőt adva a magyar nemzetnek.

 5. Anna Kisfaludiné Baán

  Ismételten elmondom, hogy : Ifj Knézy Jenő akkor lenne ifj., ha még élne az id. Knézy Jenő, de sajnos már nem él. Így Knézy Jenő csak úgy Knézy Jenő!
  Aztán aki a startőre állt azokat sorba elmondta bár nem tudom, hogy a reklamált versenyző milyen ország színeiben indult? ki készítette fel kb. másfél év alatt, ha meg felkészítették nyilván befogadták és máris nem menekült. Ez a mocsok sajtónak nevezett valami csak a szarkeveréshez ért. Nem vagyok Knézy rajongója, de semmi baj a felkészültségével sem a mondókájával.

 6. csaba

  Most már csak az jöhet hogy kötelességszegési eljárást indítson a balliberális csürhe ifj.Knézy Jenő ellen.A vád,kötelessége lett volna szentté avatni az illegális bevándorló csapat női úszóját.

 7. Baranyai László

  Nevetséges a hiszti, amit a téma körül csapnak. Knézy nyilván nem szándékosan (netán “utasításra”) hagyta említés nélkül a kislány szereplését. Hanem mert észre sem vette. Nem volt sportértéke. Knézy sportriporter, nem politikai újságíró. Egyébként egy Tényi nevű álfideszes hivatásos feljelentő állítólag már fel is jelentette Knézyt a Médiatanácsnál. Aki persze reszket a félelemtől.


Új hozzászólás