+ művészet & politika

A Quimbynek vége, Tusványos kinyírta

Tusványosról a legszelídebb galamb is tudja, hogy Orbán miniszterelnök nyári, természetbe kihelyezett szószéke. Ha valaki itt fellép, tudnia kell, hogy politikai erőtérben teszi, ami szimpátiát/ellenszenvet szül, ezt nem lehet megúszni, a politika mocskol, és nem csak nálunk.

Tusványosról a legszelídebb galamb is tudja, hogy Orbán miniszterelnök nyári, természetbe kihelyezett szószéke. Ha valaki itt fellép, tudnia kell, hogy politikai erőtérben teszi, ami szimpátiát/ellenszenvet szül, ezt nem lehet megúszni, a politika mocskol, és nem csak nálunk.

A Quimby FB-oldalára kerüljön föl bármilyen hír, a rajongók nem azt, hanem a fellépést kommentelik. Itt mutatunk néhány szelídebb bejegyzést:

1.

Ez az ország most ilyen, és ezt nekik is tudomásul kell venni. Ha elmennek egy ilyen helyre, akkor óhatatlanul bekerülnek abba a kosárba, akiket az ország egyik fele el fog kerülni. Szerintem ők ezt nagyon jól tudják, és én – rajongójukként – igazán sajnálom, hogy nem mérlegeltek kellően. Kicsit többet gondoltam róluk.

2.

…a tusványosi fellépés a karrier csúcspontja volt.Van az a pénz amiért gombás lesz az ember lába?

3.

mi lenne, hogyha a quimby írna a fidesznek egy kampányhimnuszt? tuti nem esne nehezére a srácoknak. javasolt kulcsszavak: a homoszexualitás betegség, keresztény európa, üzenjünk brüsszelnek, minden migráns terrorista. menni fog ez srácok, higgyétek el. és hogyha álmatlanul forgolódnátok amiatt, amit csináltok, elég lesz a bankszámla-egyenlegetekre kukkantani ahhoz, hogy édesdeden hajtsátok vissza a fejeteket a párnára

4.

Lassan kezdhettek összejárni ákossal, a költővel… Ennyik voltatok.

5.

Gyerekek: Most múlik pontosan…! Isten veletek!

7 hozzászólás

7 Comments

 1. Mars3696 szerint:

  Bizony! Quimby-nek szembesülni kell azzal a ténnyel, hogy a libsik nehezen viselik a döntés szabadságát! 🙂

  Egy életpálya alatt elért sikereket döngölik földbe, ha valaki szóba mer állni másként gondolkodókkal! 😉

 2. Szabados Gábor szerint:

  Tömegesen fejezik ki csalódottságukat vagy épp felháborodásukat a Quimby rajongói az együttes hivatalos Facebook-oldalán, amiért kedvenceik elmentek Orbán Tusnádfürdőjére. Hát még ha tudnák, hogy a zenekar zártkörű koncertet is adott a fideszes-KDNP-s elitnek, akiknek ők kísérték Rogán Cecília és Szél Bernadett duettjét.
  innen: http://hocipo.hu/category/view/90_napi_hirek

 3. Elemer Lo szerint:

  Így jár aki disznók közé keveredik, egyből korpás lesz…

 4. Zsuzsánna Márta Szákné Bajnai szerint:

  Ennyit az ellenzék toleranciájáról.

 5. Víznyelő szerint:

  A Quimbi 2012 és 2014-ben is fellépett Tusványoson. Akkor láthatatlanná tévő sapkába voltak?

 6. woland szerint:

  Nem értem teljesen a problémát. Az ember szabadon eldöntheti, hogy tetszik-e neki a Quimby, vagy sem. Ahogy a Quimby is eldöntheti, hogy milyen helyen lép fel. Azután az is a szabad döntés joga, hogy erre valaki azt mondja: neki nem tetszik, hogy fellépett a Quimby ott, ahol fellépett, ezért kifejezi a csalódottságát, és esetleg nem vesz (nem tölt le) több számot tőlük, esetleg nem megy el több koncertre. És persze az erre adott reagálás is szabad. Még az is lehet, hogy valaki azt mondja: fellépett a Quimby Tusványoson, ezért én innentől kezdve szeretem/hallgatom/stb.
  De miért kellene szeretni/utálni a Quimbyt, miért ne lehetne / illetve miért kellene csalódni az együttesben? Miért kell egyáltalán valamilyen reakciót adni?
  Illetve miért kell számon kérni valakin, hogy egy adott dologról hogyan (nem) vélekedik?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top