+ Ökológia

Újra hódít a régi őrület: A Nagy Ugrás!

A Nagy Ugrás elnevezésű európai kezdeményezés egy évtizedes múltra tekint vissza, első alkalommal 2005-ben több mint 250 ezer embert sikerült mozgósítani, akik 22 ország 31 folyójába ugrottak be ugyanabban az időpontban.

Országszerte 15 helyszínen rendezik meg július 10-én, vasárnap a Nagy Ugrás elnevezésű programot, amellyel a folyók és vizes élőhelyek természeti értékeire hívja fel a figyelmet a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete.

A WWF Magyarország Alapítvány közleménye szerint a program központi helyszíne idén is a dunabogdányi szabadstrand lesz, ahol tavaly mintegy háromszázan rohantak egyszerre a Dunába, hogy ezzel álljanak ki folyóink védelme mellett.

Az eseményhez – amely az Ausztriában, Horvátországban és Szerbiában is ekkor megrendezett Európa Amazonasa elnevezésű emléknap részeként ünnepli az öt országon átnyúló Mura-Dráva-Duna bioszféra-rezervátum kezdeményezést – idén Herend, Heresznye, Sződliget, Gyermely, Kisoroszi, Nagymaros, Nagykörű, Sajóörös, Cégénydányád, Ibrány, Túristvándi, valamint Törökszentmiklós, Zebegény és Vác is csatlakozott.

A Nagy Ugrás elnevezésű európai kezdeményezés egy évtizedes múltra tekint vissza, első alkalommal 2005-ben több mint 250 ezer embert sikerült mozgósítani, akik 22 ország 31 folyójába ugrottak be ugyanabban az időpontban.

A délelőtt a hagyományos strandröplabda versennyel indul, amire a helyszínen lehet majd regisztrálni, a győztesek pedig ezúttal sem távozhatnak jutalom nélkül. Csúszda, kalandpark, kreatív sarok, vízparti gyermekjátszó, zene és a védjeggyé vált plüss óriáspanda várja az ugrani vágyókat. Az Európa-szerte ugyanekkor megrendezett esemény célja újjáépíteni kapcsolatunkat élővizeinkkel.

A dunabogdányi központi helyszínre Budapestről közös kerékpártúra is indul, a vasárnap délután 15 órakor egyszerre vízbe ugrókat pedig a Dunabogdányi Svábzenekar fúvósai fogják lelkesíteni. Újdonság, hogy idén a Duna szentendrei ága Dunabogdánnyal szemközti túlpartján, Kisorosziban is megrendezik a Nagy Ugrást, így érdekes látványban lehet része a látogatóknak a folyópart mindkét oldalán – olvasható a közleményben.

Az eseményről további információ a WWF Magyarország (www.wwf.hu) honlapján olvasható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top