+ Irodalom

Dragomán György: Ha elég sokszor elmondjuk, hogy Brexit, akkor jön a Brexit

Dragomán György

A tweetek és hashtagok korában egy ütős rövidítés elég ahhoz, hogy kifejtsük politikai állásfoglalásunkat, ha mantraként ismételgetjük az eddiginél is kevésbé szükséges elgondolkozni azon, hogy mit is mondunk – írja Dragomán György Facebook-oldalán.

Ahogy Eörsi Mátyás, úgy Dragomán György is leírta véleményét a Brexit kapcsán. A József Attila-díjas magyar író egy ironikus hangvételű Facebook-bejegyzésben fejtette ki álláspontját a témában.

‪”#‎Hashtagpolitika. J. K. Rowling azt tweetelte a kilépés után, bárcsak létezne a mágia. Szomorú hírem van, a mágia talán nem is, de a varázsigék léteznek. A tweetek és hashtagok korában egy ütős rövidítés elég ahhoz, hogy kifejtsük politikai állásfoglalásunkat, ha mantraként ismételgetjük az eddiginél is kevésbé szükséges elgondolkozni azon, hogy mit is mondunk. Amúgy sincs erre idő, gyorsan kell tweetelni retweetelni megosztani és kedvelni, az igazi politikai vita helyét, a tldr elemzések helyét ez vette át. Ha elég sokszor elmondjuk, hogy brexit, akkor jön a brexit. Hogy az pontosan mit jelent, azt nem tudjuk, nem is tudhatjuk. De azért ismételgetjük szorgalmasan, azt hisszük, ezzel érdemben beszélünk róla.
‪#‎politika ‪#‎brexitután ‪#‎pesszimizmus

– olvasható az író posztjában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top