+ művészet & politika

Eörsi Mátyás: Háború lesz

Mindeközben, kedves magyar honfitársaim, ne aggódjatok: Mintegy 50-60 év múlva újra visszanyerjük függetlenségünket – írja Eörsi Mátyás politikus.

Facebook-oldalán fejtett ki véleményét Eörsi Mátyás annak kapcsán, hogy Nagy-Britannia kilépett az Európai Unióból. Eörsi Mátyás 1990-től 2010-ig szabaddemokrata országgyűlési képviselő volt, 2002–2009 között az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése liberális frakciójának vezetőjeként tevékenykedett, 2012-től pedig a Demokratikus Koalíció tagja. Posztjában  aggodalmát fejezi ki, mint írja, fél a jövőtől.

Háború lesz.

A mai napon Spanyolország bejelentette területi igényét Gibraltárra. Amikor Spanyolország és az Egyesült Királyság is az EU tagjai voltak, ilyen, vagy ehhez hasonló bejelentést soha egyetlen tagállam nem tett. Azon a napon, és eggyel sem később, amikor a britek megszavazták a kilépést az EU-ból, megszületett az első területi igényről szóló bejelentés.

Ám nem Gibraltár miatt lesz háború. A brit népszavazás megerősíti a nettó befizető államok euroszkeptikus pártjait, amelyek saját országukban is népszavazást fognak követelni. Az első kilépéshez vezető népszavazás után nehéz lesz a kormányoknak ellenállni hasonló népszavazásoknak, az euroszkeptikusok azt fogják állítani, nem minden alap nélkül, hogy szemben a brit kormánnyal, a saját kormányuk fél a néptől. Amennyiben pedig a népszavazásokat sorra kiírják, bizony nagy az esélye annak, hogy újabb országok szakadhatnak ki az EU-ból. Emlékezzünk egy francia és egy német népszavazásra az európai alkotmányról, emlékezzünk a dán népszavazásokra, a csak másodjára korrigált ír népszavazásra, hadd ne folytassam a sort.

A dezintegrálódó Európa által magukra hagyott országok feladni kényszerülnek, hogy gondjaikra közös megoldást keressenek. Márpedig gondok lesznek. Ha csak Gibraltár példáját vesszük, miközben a spanyoloknak régóta fáj rá a foga, így most, Katalónia kiválásától tartva a spanyol kormány szívesen nyúlt egy megszokott problémakezeléshez: Külső konfliktussal elfojtani a belső feszültségeket. A dezintegrálódó Európa erre kiváló lehetőséget fog nyújtani.

Trump már meghirdette, hogy az Amerikai Egyesült Államoknak le kell értékelnie a NATO-t, és ki kell vonulnia Európából, de Európa dezintegrációjával Trump győzelme nélkül is befellegzett a NATO-nak is. A NATO-t ugyan katonai ereje folytán az Amerikai Egyesült Államok vezeti, de a döntéshozatal konszenzuson alapul. A dezintegrálódott Európa semmilyen kérdésben sem lesz egységes, illetve mindenki a közös döntést valamelyen kétoldalú feszültség megoldására akarja majd felhasználni.

Mindebből következően Európa vezetés nélkül marad. A tagállamok vezetői megkapják, amire vágytak, korlátok nélküli szuverenitást. Elég csak néhány olyan európai vezető, aki konfliktust konfliktusra halmozva tud csak irányítani, és az összecsapás elkerülhetetlen. A háborúk soha nem kezdődnek háborúval. A háborúk keménykedésekkel, provokációkkal, eldurvuló retorikákkal, féktelen önbizalmakkal kezdődnek, ezeknek pedig már ma sem vagyunk híján.

A térségben egyetlen hatalom található, amely minden gyengesége ellenére erősebb, mint Közép-Európa együttvéve, és ez Oroszország. Oroszország eddig csak a volt Szovjetunió tagállamaival kapcsolatban ambicionálta a befolyás visszaszerzését, Európa dezintegrációjával el fog jönni az ideje annak, hogy volt uralmát egykori csatlósain (Kelet-Németországot kivéve) visszaszerezze. Mivel nem lesz tőlünk nyugatra senki, aki a fel- feltörő konfliktusokat, helyi villongásokat, paramilitáris és katonai összecsapásokat megfékezze, Oroszország fog a térség segítségére sietni, és észre sem vesszük, amint az orosz befolyás lassan, de biztosan kiterjed Közép-Európára.

Lesznek ennek győztesei is: azoknak, akik minden törvénytelenséget kormányzati hatalmuknál fogva felhasználva elképzelhetetlen vagyonokra tettek szert, immár nem kell elszámoltatással számolniuk. Elég lesz, ha kiszolgálják az új főnököt, és ne legyen kétségünk, ki fogják őket szolgálni, ehhez jól értenek.

Mindeközben, kedves magyar honfitársaim, ne aggódjatok: Mintegy 50-60 év múlva újra visszanyerjük függetlenségünket. Megtartjuk az első szabad választást, amelyet esetleg egy népszavazás is megelőz majd arról, hogy ki válassza meg a köztársasági elnököt, azt követően lesz egy nehéz, de reményteljes húsz évünk. Azután pedig …. nos, nem tudom, az után mi fog következni.

(E sorok szerzője nem kevés alkalommal mondta el a Magyar Országgyűlésben, hogy az EU legnagyobb, semmi máshoz nem mérhető előnye, hogy amióta van EU, a kontinensen soha nem volt ilyen hosszaú ideig béke, és ez az EU-nak köszönhető. Jobbról – balról rendre kikacagtak. Nekik volt igazuk. Úgy látszik, ez a „béke” nem annyira fontos. Szomorú vagyok, és félek a jövőtől.)

– olvasható Eörsi Mátyás bejegyzésében.

 

A nyitókép forrása: ATV

7 hozzászólás

7 Comments

 1. György Pados Mészáros szerint:

  Sajnos, elképzelhető, hogy igaz.

 2. Ann Ban szerint:

  Nem tudom eldönteni, hogy a pofa szokása szerint hazudik, vagy a demenciája űz tréfát vele…?

  A Jugoszlávia felbomlásával összefüggő balkáni háborúkkal, majd a koszovói függetlenségi háborúval az EU egyszerűen nem tudott mit kezdeni. Eszméletlen vérengzésekhez asszisztáltak. Elég, ha csak a holland békefenntartók „bátor megfutamodásának” következményére, a tízezernél több lemészárolt emberre gondolunk. Szégyenszemre megint az Egyesült Államoknak kellett katonailag beavatkozni Európában az Unió tehetetlensége miatt…

  Talán valami új felfedezés született „földrajzilag” , amiről lemaradtam? Ukrajna már nem Európa része?

  Valójában Brüsszel az európai bolsevik beállítottságú zsidóság Európa fölötti uralkodásának a hatalmi központjává vált. Márpedig ennek véget kell vetni.

 3. Ann Ban szerint:

  Nem tudom eldönteni, hogy a pofa szokása szerint hazudik, vagy a demenciája űz tréfát vele…?

  A Jugoszlávia felbomlásával összefüggő balkáni háborúkkal, majd a koszovói függetlenségi háborúval az EU egyszerűen nem tudott mit kezdeni. Eszméletlen vérengzésekhez asszisztáltak. Elég, ha csak a holland békefenntartók „bátor megfutamodásának” következményére, a tízezernél több lemészárolt emberre gondolunk. Szégyenszemre megint az Egyesült Államoknak kellett katonailag beavatkozni Európában az Unió tehetetlensége miatt…
  Talán valami új felfedezés született „földrajzilag”, amiről lemaradtam? Ukrajna már nem Európa része?

  Valójában Brüsszel az eredeti keresztény alapító atyák (Konrad Adenauer, Robert Schuman) elveit felszámolva, az európai bolsevik beállítottságú zsidóság Európa fölötti uralkodásának a hatalmi központjává vált.

  Márpedig ennek véget kell vetni.

  • morcos_vagyok szerint:

   Az elmebetegségek egyik válfaja (vs. kényszerképzetek) amikor a betegnek mindenről ugyanaz jut eszébe, Európa szarban van, a kereszténység úgyszintén, röhej, hogy ahol egyetlen zsidó sincs (Afrika, Távol-Kelet) az ilyen agybetegek ott is megtalálják a maguk „zsidóit”. Az egyik helyen az idiaiak, a másik helyen a kínaiak a „globális világuralmi elit” képviselői. Ott ellenük vezetik a helyi impotens bennszülöttek a pogromokat.

   • Ann Ban szerint:

    Miről beszélsz, szerencsétlen nyomoronc?
    A zsidóság története a pogromok története. Mindig, mindenhol, ahol zsidóság él, egyszercsak eljön az az időszak, amikor az embereknél elszakad a cérna, és hirtelen agyon akarják verni a környezetükben élő összes zsidót. Nem afrikait, nem távol-keletit, nem kerékpárost, nem angolt, nem franciát…..

    Hogy helyes-e? Nyilván, nem. De ezt ne velem, hanem azokkal tárgyald meg móricka, akik már most is annyira fenekednek rátok….:-)))!

    • Polgár Magyar szerint:

     A butaság magánügy, amíg ki nem teszed ide! A zsidóságnak nem a pogromokról szól a története, az a keresztények története, a pogromok mindig a zsidósággal együtt élő népek saját problémáik megoldatlansága miatti tehetetlenségük következményi voltak. Lásd az idevonatkozó vatikáni (pápai!) enciklikát. Ócska kis hazudozó vagy, mentenéd az irhád, mondván nem helyesled, miközben azzal zártad a primitív postodat „Márpedig ennek véget kell vetni!” Minek is kell véget vetni? És hogyan is…? Ami pedig a kerékpárosokat illeti: Afrikában (Dél-Afrika, Ruanda, Uganda) az indiai bankárok, kereskedők, orvosok ellen, a Távol-Keleten (Indonéziában, Fülöp-szigeteken) a kínai bankárok, kereskedők ellen zajlanak pogromok. Művelődj még kicsikét mielőtt kinyitod a szád. Ja, hogy előbb meg kellene tanulni legalább angolul olvasni, (nem ártana franciául is), hátha többet értenél meg a világból. Persze az fárasztóbb mint verekedni, a AK-47 meg nem igényel fejlett agyat.

     • Ann Ban szerint:

      Tipikus zsidó „világesze” megnyilvánulás……-))
      Ez az elképesztően ostoba, primitív, ám annál gátlástalanabb, fellengzősebb, okoskodás az EGYIK oka, amiért előbb-utóbb mindenhol agyon akarnak verni benneteket az emberek. Soha, semmiből nem tanultok. Még a saját károtokból se. Dehát, ez már csak a ti dolgotok.
      Eszem ágában sincs megmenteni benneteket….:-)))

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top