+ Film

Hatalmas tömeg gyűlt össze Bud Spencer ravatalánál

A ravatalozóban még egy doboz babkonzerv is feltűnt, mely a színész kedvenc filmbeli ételére utalt.

Rajongók sokasága rótta le kegyeletét Bud Spencer római városházán felállította ravatalánál szerdán. A nagy tömeg miatt a tervezettnél hamarabb kinyitották reggel a ravatalozóhelyiséget. A színész három gyermeke, Giuseppe, Christiana és Diamante fogadta a részvétnyilvánításokat.

A termet egyebek közt a színész szülővárosának, Nápolynak a címere, az Olasz Olimpiai Bizottság és a Lazio római sportegyesület emblémája díszítette, és feltűnt egy doboz babkonzerv is, utalásként a hagymás babra, filmbeli kedvenc ételére.

Virginia Raggi római főpolgármester arról beszélt, hogy Bud Spencer rendkívüli ember volt.

Utolsó szava az volt, hogy köszönöm. De ő az, akinek a mozi és ez a város köszönettel tartozik.

– mondta a polgármester. Kiemelte, hogy sok olasz Pedersoli filmjein nőtt fel, „amelyekben a jó mindig legyőzte a gonoszt”. Szerinte a filmszínész az elkötelezett sportoló és a nagy munkabírású ember példaképe volt.

Gyermekei arról beszéltek, hogy Bud Spencer „csodálatos apa” és „hatalmas életörömmel teli, szabad ember” volt.

Rendkívül pozitív ember volt, aki mindig mosolygott. Életfilozófiája az volt, hogy olyannak fogadjuk el az életet, amilyen. Azt hagyta ránk, hogy fogadjuk el a jót, és mosollyal küzdjünk a rossz ellen.

– mondta lánya, Christiana. Fia, Giuseppe szerint sosem látták szomorúnak, és élete utolsó napjaiban sem vesztette el tréfálkozókedvét.

Gyászszertartását csütörtökön a római Popolo téren, a Montesantói Szűzanya-bazilikában tartják, amelyet a Művészek templomának is neveznek, mert hagyományosan itt búcsúztatják a kulturális élet szereplőit.

Az olaszok egyik legnépszerűbb filmszínésze, kétszeres úszóolimpikon, hétfőn este egy római kórházban hunyt el 86 évesen.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top