+ művészet & politika

Toleranciadíjat kap Esterházy Péter, Röhrig Géza és Benedek István

Az alapítvány a Mensch-díjjal azok munkáját értékeli, akik a legtöbbet tettek céljai eléréséért, egy toleránsabb világért.

Keresés a weben

Benedek István Gábor író, Esterházy Péter Kossuth-díjas író és Röhrig Géza Kossuth-díjas színész, költő veheti át vasárnap a Mensch Nemzetközi Alapítvány toleranciadíját Budapesten.

Az alapítvány a Mensch-díjjal azok munkáját értékeli, akik a legtöbbet tettek céljai eléréséért, egy toleránsabb világért.

A plaketteket Geiger András (Steven A. Geiger), a Mensch Alapítvány alapítója adja át, köszöntőt mond és a díjazottakat méltatja Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Szántó T. Gábor író, Szöllősy Judit, tanár, fordító és Fazekas Lajos filmrendező.

A Mensch Alapítvány kiemelten közhasznú nemzetközi szervezet, amelynek célja olyan toleráns társadalmi értékrend, demokratikus történelmi tudat formálása, amely értékeli, tiszteletben tartja a kisebbségek és a felekezetek jogait, elítéli a sovinizmus, a rasszizmus, az idegengyűlölet és a gyűlöletkeltés valamennyi megnyilvánulását.

A díjat eddig olyan jeles személyek kaphatták meg, mint Fehér Barnabás, a mádi zsinagóga gondnoka, Göncz Árpád volt köztársasági elnök, Hegedűs D. Géza színművész, Heller Ágnes filozófus, Iványi Gábor lelkész, Tom Lantos amerikai szenátor, Mécs Imre politikus, Ilan Mor, Izrael állam budapesti nagykövete, Schweitzer József főrabbi és George Herbert Walker amerikai nagykövet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top