+ Színház

Stohl András fotójával elindult Az Őrült Nők Ketrece-licit

Aki a kép alatti kommentben június 5-ig a legmagasabb ajánlatot adja, azé lesz az adott fotó. A nyertes licit összegéből a Szeretetszolgálat segítségével adománycsomagok készülnek, amelyeket a két színész ad át a vári és nagyecsedi rászorulóknak.

Keresés a weben

A rászorulókon segítenek Az Őrült Nők Ketrece fényképei

Az Őrült Nők Ketrece 100. előadása alkalmából bemutatott fotókiállítás fényképei közül nyolcat árverésre bocsátanak. A bevételt – a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat segítségével – az előadásban váltásban Jacob szerepét játszó színészek, Józan László és Fehér Tibor szülőfaluja (Vári, illetve Nagyecsed) környéke nélkülözőinek támogatására fordítják.

A licit menete rendkívül egyszerű. Május 16-tól 23-ig minden nap LICIT felhívással kerül ki egy kép Az Őrült Nők Ketrece facebook-oldalára. Aki a kép alatti kommentben június 5-ig a legmagasabb ajánlatot adja, azé lesz az adott fotó. A nyertes licit összegéből a Szeretetszolgálat segítségével adománycsomagok készülnek, amelyeket a két színész ad át a vári és nagyecsedi rászorulóknak. A képekért legmagasabb árat felajánlókat pedig a szervezők vendégül látják július 9-én, Az Őrült Nők Ketrece második születésnapi előadásán. A licit tárgyát képező fotókon, amelyeket Puska Judit készített, Stohl András, Hevér Gábor, Józan László, Fehér Tibor és Fehér Balázs Benő láthatók az előadás legjobb pillanataiban, a kép tulajdonosai dedikálva kapják meg a fényképeket.

 

A népszerű musical színészgárdája, valamint az előadást bemutató Kultúrbrigád és Átrium Film-Színház örömmel csatlakozik a jótékonysági akcióhoz. Ahogy az ötlet egyik gazdája, Józan László fogalmaz:

Jó ügy mellé állni nagyon jó érzés. Nagyon fontosnak tartom, hogy az ember a közönség előtt megszerzett ismertségét a közjót elősegítő kezdeményezésekre fordítsa. Ezt bizonyos értelemben ugyanúgy a feladatom egyik fontos részének gondolom, mint egy szerep hiteles, érzékeny, hatásos megformálását. Amikor Puska Judit felhívott a fotók jótékonysági célú elárverezésének ötletével, lelkesen mondtam igent, hiszen egyrészt az ő fotói kifejező, nagyszerű képek, másrészt már szerveztem jótékonysági akciót korábban is, és az is nagyon jól sikerült. Boldog vagyok, hogy Az Őrült Nők Ketrece csapata is mögénk állt ebben az ügyben.

Az Őrült Nők Ketrece olyan értékrendet képvisel, amit véleményem szerint borzasztóan fontos megértenünk ebben a mai, zárkózott, korlátolt világban: hogy felelősek vagyunk egymásért, mindannyian mindannyiunkért

– mondja a fotók szerzője és az akció kitalálója, Puska Judit.

Tudtam, hogy Józan Laci barátom már több jótékonysági akción túl van, úgyhogy ő tapasztaltnak számít ebben, felhívtam, hogy milyennek tartja az ötletet, aztán három napig bombáztuk egymást mindenféle ötletekkel, mire végül kitisztult, hogy mi is legyen a cél. A segélyakció célja azon kívül, hogy adományokat juttatunk olyan helyekre, ahol szükség van rájuk, az is, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy  szükség van társadalmi felelősségvállalásra.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top