+ Irodalom

A tíz legidegesítőbb dolog, amit egy írótól kérdezhetsz!

digitális

Az írók általában békés természetűek, de van néhány kérdés, amivel őket is ki lehet borítani. Adunk néhány tippet.

Az írók általában békés természetűek, de van néhány kérdés, amivel őket is ki lehet borítani. Adunk néhány tippet.

Lackfi János osztotta meg a facebookon Kiss Ágnes Judit szövegét, amiben tíz dolgot gyűjtött össze, amivel igazán ki lehet borítani az írókat. Mint minden foglalkozás esetében, úgy az íróknál is megvannak azok a kérdések, amik rendszeresen előkerülnek, de nem biztos, hogy mindegyiknek örülnek is…

A teljes szöveg itt, a forrás pedig itt:

1. Írogatsz még? – Ha válogatott atléta volnál, mit szólnál a „szaladgálsz még?” kérdéshez? Építészként a „firkálgatsz még?” és mondjuk sebészként a „vadgosol még?” hangzik hasonlóan.
2. Most elmesélek egy történetet /az életemet, na, azt írd meg! – Van mit írnom, és szeretem én eldönteni, kitől lopok. Az előző analógiát folytatva: „te sebész vagy? megműtenél?”
3. Miért nem írsz inkább valami népszerűt, olyan bestsellert, tudod! – Mert a Forma 1-es pilóta nem taxis, pedig mindkettőhöz csak vezetni kell tudni.
4. És ezek mind megtörténtek veled? – Volt ami igen, volt, ami nem. De akkor is meg tudom írni, ha nem történt meg. A színész is el tudja játszani Hamlet atyjának szellemét, akkor is, ha még nem halt meg.
5. Na, nekem bevallhatod, hogy milyen drogot használsz, a művészek mind tolnak valamit! – Lehet, hogy nem vagyok elég nagy művész, de nekem a megfelelő cucc be van építve az agyamba, köszi, mással nem élek.
6. Honoráriumot/ jogdíjat nem tudunk fizetni, de végül is népszerűsítjük a műveidet… – Én is próbáltam már meggyőzni a gázműveket, hogy a szolgáltatás használatával népszerűsítem a cégüket, de kikapcsolták a fűtést.
7. És miről szoktál írni? – Hol erről, barátom, hol arról. Te mindig ugyanarra az egy számra táncolsz?
8. Én is írtam egy könyvet, segítenél kiadatni? – Nem kiadó vagyok, nem terjesztő, nem nyomda. Csak írni tudok segíteni, ha kéred.
9. Író vagy? Újságíró? – Nem, nem újságíró. Akkor azt mondtam volna.
10. Verset meg prózát? Még sose hallottam a neved! Csak az XY-t ismerem. – Most tuti olyannak a nevét mondtad, akit nem tartok kimondottan írónak, köszi.
Mosoly, fogcsikor.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top