+ Zene

Vonósokra csápolhatunk

A legnagyobb Deep Purple slágereket vonultatja fel szimfonikus kísérettel és rockzenekarával Ian Gillan ősszel Budapesten.

Keresés a weben

Akár a Smoke ont he Water és a Child in Time is felcsendülhet ősszel Budapesten Ian Gillan és az ötven fős szimfonikus zenekar kíséretében.

A Deep Purple zenekar második szólóénekeseként híressé vált frontember Ian Gillan sings Deep Purple című koncertjén fergeteges show-ra számíthat a közönség, adta hírül az OrientPress hírügynökség. Az est során az összes Deep Purple sláger el fog hangzani lenyűgöző kiegészítő szimfonikus hangzással, hiszen Gillant és rockzenekarát ötven fős szimfonikus zenekar fogja kísérni.

Ian Gillan az angliai Hounslowban született 1945-ben. Fiatal éveiben leginkább Elvis Presley, Buddy Holly és Little Richard befolyásolták zenei stílusa kialakulásában. Az igazi áttörést azonban az hozta meg számára, hogy 1969-ben a Deep Purple zenekar énekesévé vált. Kemény, érces hangjával és óriási hangterjedelmével nagyban hozzájárult a banda sikeréhez, ami ekkortájt volt a csúcson. Négy nagylemezt is kiadtak együtt négy egymást követő évben, Deep Purple in Rock, Fireball, Machine Head és Who Do We Think We Are címekkel.

Gillan szólóban is rendkívüli sikereket ért el. Az 1970-es, eredeti Andrew Lloyd Webber-féle Jézus Krisztus Szupersztár-ban például ő énekelte Jézust. Kétszer pedig duettben áriázta el Luciano Pavarottival a Nessun Dormát. A zenész máig hatalmas népszerűségnek örvend: tavaly 48 különböző országban adott telt házas koncertet, jelenleg pedig egy újabb albumon dolgozik.

A november 8-i budapesti fellépésén, a Papp László Budapest Sportarénában az angol Papa Le Gál lesz Ian Gillan előzenekara, ebben az együttesben játszik Ian Gillan lánya is. Az öttagú együttesnek szinte meghatározhatatlan a zenei stílusa, az afrobeatet, a latint, a dubot, a reggae-t és a funkot egyaránt ötvözik. 2011-ben a BBC kritikusa, Tom Robinson úgy nyilatkozott róluk, hogy ők az egyik legmenőbb élő banda.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top