+ művészet & politika

Tönkre akarják tenni a Fesztiválzenekart?

Budapesti Fesztiválzenekar

Olyan előterjesztés került a Fővárosi Közgyűlés elé, mely 200 millió forinttal csökkentené a Budapesti Fesztiválzenekar támogatását. A zenekar arra kéri a közgyűlést, ne szavazzák meg az előterjesztést.

Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a Fővárosi Közgyűlés elé holnap olyan előterjesztés kerül, amely a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) támogatását 200 millió forinttal csökkentené, 260 millió forintról 60 millió forintra. Erről a csökkentésről semmiféle tárgyalást nem folytattunk fővárosi vezetőkkel, és nincs tudomásunk arról, hogy ennek következményeiről hatástanulmány készült-e. Mivel egy ekkora csökkentés óhatatlanul hangversenyek elmaradásával járna, kérjük a közgyűlést, hogy az előterjesztést semmiképpen se szavazza meg.

A BFZ 1,150 millió forintos állami támogatásának meghosszabbításáról nemrég aláírtuk szerződésünket az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviselőivel, akik több alkalommal kifejezték, hogy nagyra értékelik zenekarunk munkáját. Az idei év tervezésekor a budapesti támogatás meghosszabbításával is számoltunk, annak ilyen mértékű, tárgyalás nélküli csökkentése elfogadhatatlan, méltatlan a világhírű zenekarhoz, amely évtizedek óta Budapestet képviseli az egész világon, és itthon is folyamatosan szolgálja Budapest kulturális életét.

– olvasható a Budapesti Fesztiválzenekar április 26-ai sajtóközleményében. Hogy a Fővárosi Közgyűlés elfogadta-e az előterjesztést, arról egyelőre nincs információ.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top