+ Színház

Mit láthatsz nyáron a Balatonon a Kultkikötőben?

A Balaton déli partján Földváron, Bogláron és Fenyvesen a kecskeméti Katona József Színháztól kezdve Tóth Verán és a Madách Színházon át a Quimby-ig színes és változatos a programkínálatból válogathatsz.

Keresés a weben

Kezdődik a nyári időszámítás a Kultkikötőben

A KULTKIKÖTŐ 2016 nyarán már három helyszínen várja vendégeit a Balaton déli partján. Földváron, Bogláron és Fenyvesen a kecskeméti Katona József Színháztól kezdve Tóth Verán és a Madách Színházon át a Quimby-ig színes és változatos a programkínálatból válogathatnak az érdeklődök. Saját bemutatók, zenés színházi előadások és vígjátékok, párkapcsolati társasjáték, balatoni mese, költői est és koncertek is megtalálhatók a szabadtéri színház műsorán.

Idén nyáron tizenegyedik évét kezdi a KULTKIKÖTŐ a Balatonon. Nagy Viktor színművész, a KULTKIKÖTŐ ügyvezető igazgatója elmondta, az első évtized tapasztalatai, visszajelzései azt mutatják, hogy a minőségi szórakozásra, színházi előadásokra, koncertekre, kiállításokra, filmvetítésekre, családi programokra egyaránt igény és szükség van a balatoni régióban. A KULTKIKÖTŐ szervezői magasra tették a lécet, a kulturális élménytér folyamatosan fejlődik, és idén is folytatja, amit több, mint egy évtizede elkezdett – évről évre egyre színesebb műsor-összeállítást kínál, minden korosztályra és ízlésre gondolva. A Víz Tiszta Kultúra mottót szem előtt tartva, ahogy megszokhatták, idén is komoly művészek lépnek színpadra könnyed műfajokban.

Saját előadások és bemutatók sora várható a nyáron. Az évad egy ősbemutatóval kezdődik június 25-én: Szilas Miklós színész, zenész, dalszerző Balatoni legendák – Helka és Kelén címmel írt a KULTKIKÖTŐ felkérésére gyerekeknek szóló mesés zenejátékot. Ugyanezen a hétvégén mutatja be Pindroch Csaba a KULTKIKÖTŐben most készülő one-man-showját Segítség! Megnősültem! címmel. Az ExperiDance Társulat Grand Voyage Világok vándorai című nagyszabású előadása országos premierjének szintén a KULTKIKÖTŐ ad otthont, a helyszín: Balatonföldvár. Két saját produkció is műsorra kerül: szabadtéri bemutatóra készül a Boomerang Baby – Marlene Dietrich ABC című zenés est, melyben a Katona József Színház társulatának tagja, Fullajtár Andrea és egy jazz-zenekar idézi meg a világhírű díva dalait és gondolatait, Novák Eszter rendezésében. Emellett a Janikovszky Éva írásából tavaly készült, azóta is sikerrel futó A lemez két újabb oldala című képzeletszínházi előadást is láthatják az érdeklődők.

A kulturális szezon június 24-én kezdődik a déli parton. A szervezők mindhárom helyszín különleges és egyedülálló karakteréhez, hangulatához illő előadásokat tűztek műsorra. Az  ősfás park közepén elterülő, nagyszínpaddal, épített nézőtérrel rendelkező Balatonföldvári KULTKIKÖTŐben a szélesebb közönségréteget megszólító sikerprodukciók, a könnyed nyáresti szórakozást kínáló előadások és a nagykoncertek kerülnek megrendezésre. A Balatonboglári KULTKIKÖTŐ intimebb, csendesebb terében bensőségesebb hangvételű előadásokat láthatnak a nézők, a Balatonfenyvesi KULTKIKÖTŐ pezsgő környezete pedig számos gyerekelőadásnak és zenés programoknak ad otthont.

Balatonföldvár

A kisebbektől a család idősebb tagjaiig mindenki megtalálhatja az életkorának és ízlésvilágának megfelelő programot. A nyár csúcspontja lehet az idén 25 éves Quimby vagy Tóth Vera Gyémánt című koncertje. Különösen erősen képviselik magukat a zenés színházi műfajok a programkínálatban. A “Zene a színházban, színház a zenében”-vonal mentén haladva a műsorban szerepel többek között a Madách Színház Bepasiztunk című válás-rock and rollja Détár Enikővel, Koós Rékával és Ladinek Judittal, vagy A víg özvegy című operett Sáfár Mónikával és Egyházi Gézával. Olyan színészek adnak koncertszínházi esteket, mint Hernádi Judit, Gubás Gabi, Kálloy-Molnár Péter, Malek Andrea, Ficza István és Huzella Júlia. Énekel Kollár-Klemencz László és Grecsó Krisztián író is. A nézők kívánságára több vígjátékkal, krimivel bővül a kínálat, látható majd a Magyar Színház Chioggiai csetepaté című vígjátéka, a Várj, míg sötét lesz! című krimi Szabó-Kimmel Tamással és Kovács Partríciával, A Napsugár fiúk Gálvölgyi Jánossal és Benedek Miklóssal, Rejtő Jenő A szőke ciklon című regényének színpadi zenés akció vígjáték-változata Őze Áronnal és Földes Eszterrel, vagy a Thália Színház Amerikai bölény című előadása Csányi Sándorral és Szervét Tiborral. Kecskemétről két szerelmi sokszög-vígjáték, a Boeing, Boeing és a nézők nagy kedvence, a Páratlan páros 2. érkezik.

Balatonboglár

Bogláron ezen a nyáron a koncertek és színházi előadások, valamint a családi programok mellett kertmozi is indul, és mostantól minden gyerekelőadás előtt játszóház várja a piciket. A boglári nagyszínpadon láthatják a nézők a kaposvári Csiky Gergely Színház Sóska, sültkrumpli című vígjátékát és a Gerlóczy Márton regényéből készült, többszörös díjnyertes, parádés monodrámát, A csemegepultos naplóját Ötvös Andrással. Majd egy párkapcsolati színházi társasjátékban Szabó Győző és Csernus doki is a KULTKIKÖTŐ vendége lesz, s itt látható a már említett képzeletszínházi előadás Janikovszky Éva tollából.

Balatonfenyves

Fenyvesen a családi programok között találjuk többek között a Rutkai Bori Banda lemezbemutató koncertjét, a veszprémi Kabóca Bábszínház meséjét, de a piciknek mesél Fabók Mancsi Bábszínháza, a Kereplő Színház vagy a Bábrakadabra Bábszínház is.

Már elérhető a teljes nyári program a kultkikoto.hu weboldalon, a kultkikoto.jegy.hu oldalon pedig elindult a kedvezményes online elővételi jegyértékesítés.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top