+ Életmód

Miért kísérelnek meg sorra öngyilkosságot az indián közösség tagjai?

– Szívbemarkolók az Attawapiskat közösségről érkező hírek. Tovább dolgozunk azon, hogy javítsuk minden őslakos életkörülményeit – írta Justin Trudeau kanadai miniszterelnök.

Rendkívüli állapotot hirdetett ki öngyilkossági kísérletek aggasztó hulláma miatt egy kanadai indián közösség, mert előző éjjel 11 tagja próbált meg véget vetni életének.

Az ontariói Attawapiskat közösségnek mindössze kétezer tagja van, márciusban már huszonnyolcan kíséreltek meg önkezűleg véget vetni az életüknek, így eddig összesen negyven ilyen esetet számoltak. A tavaly szeptember óta feljegyzett száz kísérlet közül csak egy volt végzetes. A kanadai egészségügyi hatóság a rendkívüli állapot hírére válságstábot küld a közösségbe, a csapathoz két mentális tanácsadó is csatlakozott.

Szívbemarkolók az Attawapiskat közösségről érkező hírek. Tovább dolgozunk azon, hogy javítsuk minden őslakos életkörülményeit

– írta Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a Twitteren.

Nem ez az indián közösség az egyetlen, amelyben vészesen megnőtt az öngyilkossági kísérletek száma. Egy manitobaiban két hónap alatt 146-an próbáltak meg végezni magukkal, közülük hatan haltak meg.

Kanada őslakosainak száma 1,4 millió, a lakosság négy százalékát jelentik. Az átlagnál szegényebbek, várható élettartamuk rövidebb, gyakrabban halnak erőszakos halált.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top