+ Film

Lehet, hogy sosem készül el Orson Welles utolsó filmje

Jön Orson Welles soha nem látott filmje

A jelentős csúszás miatt elkezdték visszakérni adományaikat mindazok, akik közösségi finanszírozás keretében támogatták Orson Welles befejezetlen utolsó filmjének bemutatását.

A jelentős csúszás miatt elkezdték visszakérni adományaikat mindazok, akik közösségi finanszírozás keretében támogatták Orson Welles befejezetlen utolsó filmjének bemutatását.

A The Other Side of The Wind című alkotást a legendás filmrendező születésének 100. évfordulóján, 2015-ben akarták bemutatni. Az 1970 és 1976 között forgatott film befejezéséhez sikerült 406 ezer dollárt összegyűjteni, a kampányt olyan hírességek támogatták, mint Clint Eastwood, Steven Soderbergh, Sofia Coppola, JJ Abrams és Wes Anderson – olvasható a The Guardian című brit napilapban. A film befejezésének munkálatait Peter Bogdanovich vezeti, a rendezőt maga Orson Welles kérte meg annak idején arra, hogy halála esetén fejezze be művét. Bogdanovich a múlt héten a Le Monde című francai napilapnak arról beszélt, nem tudja mikor kerülhet a film a mozikba.

Lapértesülések szerint a csúszás oka az, hogy Welles egykori partnere és munkatársa, Oja Kodar horvát színész még mindig vonakodik átadni a film negatívjait, holott két éve már megszületett a megállapodás a filmjogok megvásárlásáról Welles örököseivel, köztük Kodarral. A 75 éves Kodar szerepel is a filmben, amely egy veterán filmrendező, John Huston visszatéréséről szól, aki képtelen befejezni utolsó filmjét. A film a filmbenként aposztrofált alkotásban Kodar mellett Susan Strasberg, Lilli Palmer, az ifjú Dennis Hopper és Peter Bogdanovich is feltűnik – utóbbi magát alakítja a vásznon: egy fiatal, feltörekvő rendezőt. Orson Welles rajongóinak honlapja, a Wellesnet tudni véli, hogy a Netflix-szel folynak tárgyalások a film befejezéséről, az internetes műsorszóró állítólag 5 millió dollárt ajánlott fel a célra, az összegből egy dokumentumfilm is készülne.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top