+ Képzőművészet

Alkotói ösztöndíjat írt ki a K&H Bank

A programon keresztül eddig olyan különleges tehetségű művészek kaptak támogatást alkotói tevékenységükhöz, mint Sándor Krisztián, Födő Gábor, Kovács Budha Tamás, Navratil Judit, Miklós Hajnal, Brückner János. 2014-ben Jagicza Patrícia képzőművész nyerte el az ösztöndíjat.

A K&H Csoport művészeti programjának központi eleme a „művészet egy jobb, teljesebb világért” kortárs képzőművészeti gyűjtemény létrehozása és folyamatos fejlesztése. Ezzel párhuzamosan nyolc éve indítottuk útjára ösztöndíjunkat fiatal képzőművészek számára, melynek lényege, hogy a pályáztatás eredményeként arra méltónak, és alkalmasnak tartott művészt folyamatos támogatásban részesítsük, majd az ösztöndíj időszak végén egy vagy több alkotását beemeljük a K&H gyűjteményébe. Ez kiemelkedő lehetőség a fiatal alkotók ismertsége és szakmai megbecsülésének növelésére is. A programon keresztül eddig olyan különleges tehetségű művészek kaptak támogatást alkotói tevékenységükhöz, mint Sándor Krisztián, Födő Gábor, Kovács Budha Tamás (fenti képen), Navratil Judit, Miklós Hajnal, Brückner János. 2014-ben Jagicza Patrícia képzőművész nyerte el az ösztöndíjat.

A K&H Csoport által létrehozott alkotói ösztöndíj programra az elmúlt 5 évben diplomát szerzett fiatal képzőművészek jelentkezhetnek, a pályázati anyagok leadására közel egy hónap áll rendelkezésre. Minden pályázónak meg kell jelölni legalább 2 darab saját, legfeljebb bruttó 200 ezer forint értékű, kész alkotást a pályázatra benyújtott portfóliójában, melyeket megvásárlásra ajánl a K&H részére.

A pályázatok értékelését a K&H Csoport kortárs képzőművészeti gyűjteményének építésében is meghatározó szerepet játszó művészeti tanácsadó testület végzi, melynek tagjai: Petrányi Zsolt művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének vezetője, Szurcsik József képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatási rektorhelyettese, valamint Topor Tünde művészettörténész, művészeti tanácsadó, az Artmagazin főszerkesztője.

A K&H művészeti tanácsadó testületének javaslata alapján a K&H Csoport által nyertesnek választott fiatal alkotó fél éven keresztül havi bruttó 125 000 Ft összegű alkotói támogatást kap. Ezen felül a K&H összesen maximum 10 darab műtárgyat is megvásárol az ösztöndíjra pályázó művészektől. Az ösztöndíj pályázat kiírása hozzáférhető a K&H honlapján (www.kh.hu), illetve azt valamennyi jelentős művészeti- és szakoktatási intézményhez eljuttatják a szervezők. A pályázatra 2016. május 3. és 4. között lehet jelentkezni a pályázati anyagok leadásával.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top