+ Irodalom

Libri irodalmi díj: Mától lehet szavazni a jelöltekre

A szavazás a kiadó honlapján április 5-től május 4-ig tart. A szavazók között a szervezők 100 darab ajándék könyvcsomagot sorsolnak ki, amelyek a tíz döntős kötetet tartalmazzák.

Az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit jutalmazza a Libri Könyvkereskedelmi Kft. által alapított irodalmi díj és irodalmi közönségdíj. A zsűri által kiválasztott legjobb 10 könyvre keddtől lehet szavazni.

A tavaly megjelent szép- és tényirodalmi művekből 46 kiadó 176 szerzőjének 182 könyve került a listára, amelyekből februárban 60 közéleti személyiség öt-öt olyan könyvet választott ki, amelynek jó szívvel adná át idén a Libri irodalmi díjat. Az így létrejött tízes listából tavasszal egy öt tagú zsűri és a közönség választja ki azt a két könyvet, amely májusban első alkalommal kapja meg az elismerést – közölte a kiadó.

A Libri irodalmi díj első körös szavazásán részt vett többek között Al Ghaoui Hesna, Babarczy Eszter, Bazsányi Sándor, Csáki Judit, Fekete Ernő, Glatz Ferenc, Murányi Gábor, Sándor Pál és Tompa Andrea is.
A versenyben részt vesz Bartis Attila A vége című munkája, Dragomán György Oroszlánkórusa, Esterházy Péter és Szüts Miklós A bűnös című kötete, Forgách András az Élő kötet nem marad című könyve, továbbá Nádasdy Ádámtól A vastagbőrű mimóza, Rakovszky Zsuzsa Fortepan című alkotása, Réz Pál Tények és Tanúk – Bokáig pezsgőben című munkája, Szvoren Edinától Az ország legjobb hóhéra, Térey János A legkisebb jégkorszak című könyve és Ungváry Krisztiántól a Magyar megszálló csapatok.

A zsűriben Fullajtár Andrea színésznő, Szilágyi Zsófia irodalomtörténész, kritikus, Bálint András színész és Károlyi Csaba irodalomkritikus, író, szerkesztő foglal helyet, a zsűri moderátora Vitray Tamás, újságíró, riporter.
A szavazás a kiadó honlapján április 5-től május 4-ig tart. A szavazók között a szervezők 100 darab ajándék könyvcsomagot sorsolnak ki, amelyek a 10 döntős kötetet tartalmazzák.

A díjátadót május közepén tartják.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top